I don't like mondays

2011-01-31 | 17:54:38
Fast nu lurade jag er, för det gör jag visst! I alla fall de flesta måndagarna. Denna har bjudit på möte med världenns bästa projektgrupp, prat om inkontinens i vårsolen, en ovärd timme naturkunskap, hårdkörning på gymmet och nu roadtrip med pappa till farmor och farfar.

Idag fyller även bästa David 19 år! Grattisgrattisgrattis till honom. Stora pojken!

Vilka sköna lakan!

2011-01-30 | 22:46:28

Frukost serveras från fyra på morgonen till tolv på dan! Rrrr, har fått den störiga ibis-låten på hjärnan. Men jag antar att det är sånt man få ta om man kollar för mycket på tv.

Just nu är läget så här:
- Hade en supertrevlig lördagskväll
- Haft en seg, men jävligt skön, dag:
   pyjamas + film + hallon
(kollade även på Sanning Eller Konsekvens och hade Vem Vet Mest?-maraton. Och så Solsidan så klart)
- Har ett extremt stökigt rum (inser jag nu när jag ser mig omkring)
- Är trött men glad
- Vill ha riktig vår

Direkt från datasalen

2011-01-28 | 13:23:01Så här ser det ut på min skärm just nu. Det är fredag och jag försöker göra något vettigt av det här havet och dess inneboende krabba. Det går lite så där. Jag vill påbörja helgen nu men vi har en timme kvar innan skoldagen är över. Blaah. Tar paus ibland för att kolla efter trevliga recept på maträtter jag kan tillaga i framtiden, mycket roligare än att interpolera grafik.. Men men! Klart ska det bli!

Kvällssummering

2011-01-27 | 20:29:52

Jag har haft en väldigt bra dag, mest tack vare mina söta barnvaktsbarn. De är bäst trots att de påstår att jag är skyldig dem 5000 kr för att jag får äran att leka med dem. Nu ska jag bädda ner mig och kolla på The Last Song innan jag drömmer om framtiden. Godnatt!Dag 24: Det här får mig att gråta

2011-01-26 | 14:34:00

Jag gråter inte speciellt ofta, i alla fall inte p.g.a. att något händer mig. Däremot faller det gärna en eller två tårar, alternativt en hel flod, när jag tittar på film. Värst är det när jag ligger nerkurad i min säng och kollar på datorn. Ensam i ett mörkt rum med hörlurar till vilken film som helst och jag gråter tills jag inte kan se skärmen längre. Så är det!

Dear John är en av dem.


Att skratta med någon

2011-01-26 | 08:13:34

Min tisdagskväll fick ett perfekt avslut tack vare min bästa syster. Tillsammans är vi roligast i hela världen. HohoDag 23: Det här får mig att må bättre

2011-01-25 | 22:12:09

Något som nästan alltid funkar, kanske framför allt för att det tvingar en fokusera på annat, är att laga mat. Jag älskar att laga mat. Helst ska det vara något obeprövat och gärna lite komplicerat. Många ingredienser. Och så det viktigaste av allt: hög musik. Riktigt högt ska det vara! Så man tränger undan tankarna och låter hörseln, synen, lukten och smaken ta över.

Idag gjorde jag denna vackra skapelse till mina föräldrar (det gömmer sig en halv lax där under):Dag 22: Detta upprör mig

2011-01-24 | 22:39:54

(Detta skulle postas igår men tydligen inte...)

- När någon äter upp min yoghurt.
- När någon får tillåtelse att äta upp min yoghurt mot ett löfte om att köpa ny och sen inte gör det.
- Annat som innefattar inkräktande på min yoghurt.
- Oärliga och falska människor


Detta sysslade jag med när jag skrev inlägget men nu har det ju inte alls nån relevans. Typiskt!
Eksperimentoj

2011-01-24 | 18:04:43Idag, just nu, känner jag mig jävligt bra. Närmast odödlig. Klicka på hjärtat. Puss!

Är lite rebellisk

2011-01-23 | 18:05:29

Jag har faktiskt inte glömt Dag 20: Den här månaden och Dag 21: Ett annat ögonblick, jag känner mig bara otaggad på att skriva dem. Så jag skiter i det. REBELL jag är assooo.

Idag var himlen så här blå och då kan man ju inte vara annat än glad, så det är precis vad jag har varit! Nu lyssnar jag på Volbeat och funderar på om jag ska 1. måla, 2. plugga eller 3. göra ingenting (dvs facebook osv). Hm. Svåra val jag står inför. Får suga på karamellen en liten stund! Pusss

Lördagsmåleri

2011-01-23 | 14:56:02

Min lördagskväll var väldigt bra, kanske för att den spenderades med en väldigt bra person. Sen sysslade vi också med något väldigt bra, nämligen konst! Det blev dock mest gräs, men det var himla kul ändå.

Vackert kaos

2011-01-22 | 10:48:15
Så här ser det ut när jag är i inspiration mode. Stökigt, som vanligt, men stökigt på ett fint sätt.

Dag 19: Detta ångrar jag

2011-01-21 | 23:05:36

Ikväll ska det alltså handla om ångest. Kul tema tycker jag!

Jag är nog en ganska ångerfull person. Ångrar saker hit och dit, oftast helt utan orsak. Skulle inte sagt så där, inte gjort så. Och alltid inser jag det aningen för sent. Sen spenderar jag timmar, dagar, nätter ältandes. Undrar om utgången hade kunnat bli annorlunda.

Men mest ångrar jag det jag inte säger, det jag inte gör. Eller att jag inte säger och gör tillräckligt. Chanser som passerar förbi utan att jag tar dem. Människor som försvinner utan att jag försöker hålla dem kvar.

Vad deppigt det blev nu. FÖRUTOM detta säger jag som Edith Piaf: Je ne regrette rien.Direkt från religionslektion

2011-01-21 | 09:16:41

Här sitter vi och diskuterar etiska problem. Bland annat otrohet och sånt. Visste ni t ex att fem procent av oss inte har den pappa vi tror att vi har. Tänk på det ni! Själv är jag dock så lik min far på många sätt att jag inte tror att jag behöver oroa mig. Nu pratar vi om vad som är viktigast i livet. Vi gör värdestegar på tavlan.

Känns mer som att vi har filosofi än religionskunskap. Men sen är också vår religionslärare även filosofilärare.... det var allt för idag! Ha en bra fredag allihopa.

Dag 18: Min favoritfödelsedag

2011-01-20 | 13:37:00

Det måste nästan vara denna. Jag fyllde 7 (litet frågetecken på den), och dagen började som vilken födelsedag som helst. Sen hände nåt! Jag fick en ögonbindel och blev satt i en av våra gamla fåtöljer (som var sjukt sköna nu när jag tänker efter, undrar vad som hände med dem). I knät fick jag en bricka och sedan blev jag tillsagd att känna. Jag kände efter lite med fingrarna. Mjukt. Lent. Och så rörde det sig, hjälp!En kanin! En livs levande dvärgvädur. Han kurade ihop sig och lade små kluttar i kökssoffan, därav fick han namnet Boll. Min älskade hårboll. Jag tyckte om honom så mycket att vi gifte oss (men de bilderna orkar jag inte skanna in!). Kanske var jag inte världens bästa djursköterska alltid, men jag älskade honom ändå. Han var en fin kanin and may he rest in peace. Tack vare Boll blev detta min favoritfödelsedag.

Dessutom hade jag en sjukt fin jättegul klänning. Vad kan gå fel då liksom?

Dag 17: Mitt favoritminne

2011-01-19 | 22:13:49

Det var ju lätt att välja! Lite ironi. Hur många minnen har man inte liksom? En del självklart roligare än andra, men de flesta riktigt bra på olika sätt. Ett minne jag har är detta.
Jag minns exakt denna stund. Jag och min bästa bästis skulle sova över hos mig och vi hade byggt en koja som var hur mysig som helst (hur smart det nu är att sova med ett paraply i sängen). Allt var så självklart och bekymmerslöst. Lycka var detta, en övernattande bästis och ett paraply i sängen. Så lätt.

 


Dagens goda gärning

2011-01-19 | 17:56:41Min lillasyster är sjuk och ynklig så idag var jag supersnäll och åkte och hyrde film till henne. Tråkigt bara att vår dumma dvd inte ville spela den.

Utsikt över vattnet

2011-01-19 | 16:35:52Så här såg det ut utanför fönstret på vår religionslektion.

Idag har varit en riktigt härlig dag, tack vare:
1. Sovmorgon
2. Sol!
3. Glädjespecial i metro
4. Hallon <3
5. Slutade en halvtimme tidigare
6. Fyra inställda lektionstimmar resten av veckan

Och lite andra småsaker!

Fick massor med vårkänslor när jag gick till bussen i morse som sedan har hållt i sig hela dagen. Vår är bäst! Inte för att den är här än. Men man kan ju få drömma.

Sovmorgonstankar

2011-01-19 | 09:05:51


Jag gillar sovmorgonar (eller hur man nu stavar det).
Jag gillar att gå upp relativt tidigt och spendera hela morgonen i fåtöljen. Äta lång frukost och kolla på tv. Sen lyssna på musik och halvt påklädd dansa runt mellan sovrummet och badrummet. I like. Just nu är jag i fas 1, dvs frukosten och tv-tittandet.

Pussss

Dag 16: Min första kyss

2011-01-18 | 20:34:34

En extremt ointressant historia. Min första kyss var fumlig och inte alls särskilt speciell eller spännande. Okej, lite spännande kanske. Dock inte något jag minns som ett revolutionerande ögonblick. Men vad kan man förvänta sig egentligen? Jag är glad över alla de andra speciella och revolutionerande kyssar jag har haft i mitt liv.  Dag 15: Mina drömmar

2011-01-17 | 08:12:52

Childhood Dream
suckatlife.com
Jag dagdrömmer en del. Om saker jag vill ska hända, saker jag inte vill ska hända och om saker som redan har hänt. Skulle jag sammanfatta den första av punkterna skulle det se ut typ så här:

Jag drömmer om...
... att vara 24.
... att ha världens roligaste jobb som dessutom kommer med en fet lön varje månad.
... en smart och charmig man som gör mig svag i knäna. Gärna lång och vältränad.
... att vara riktigt jävla bra på något.
... att bli mamma.

Punkt och slut!

This has got to be the good life

2011-01-16 | 21:31:33Den här låten...
Den ger en känsla av....jag vet inte riktigt vad. Frihet kanske. I fyra minuter och en sekund blir allt så himla tydligt: jag är ung, fri och jag har verkligen ingenting att klaga på. Jag kan göra vad jag vill, när jag vill. Möjligheterna är oändliga och det är bara jag som sätter gränser. I fyra minuter och en sekund känns allt självklart: mitt liv är mitt och det är nu. Därute finns chanser som bara väntar på att tas, människor som ska mötas och känslor som ska kännas. Till fullo.

Dag 14: Vad hade jag på mig idag?

2011-01-16 | 20:01:16

En till sån här då. Den som har skapat den här listan verkar ha lite dålig fantasi...

Jag försökte faktiskt ta ett kort på mig själv denna gången också, men beslöt mig för att de inte dög! Så jag skissade upp detta lite snabbt och färglade. Dock hade jag ingen nyans som liknade mina byxors, så jag fick ändra det i datorn sen.

H&M-nörd som jag är kan jag berätta att trosorna, strumporna, bhn, linnet, hood-tröjan och byxorna är därifrån. Hehe. Skorna är från dinsko!


Längtan

2011-01-16 | 08:54:11Nu, mina vänner, är jag trött på vintern! Sitter och kollar på nyhetsmorgon söndag (vuxenpoäng!!), som för tillfället handlar om jeansmodet i vår, och ska snart ta mig till Vällingby för fyra timmars jobb. Utanför är det grått på himlen och vitt på marken. Jag vill ha sol och så där vårgrusiga vägar med några få smältande snöhögar. Jag vill ha vår! Nu!


Dag 13: Den här veckan

2011-01-15 | 18:30:59

Hahah, sajk!!! Jag vägrar skriva ett långt engagerat inlägg om den här veckan för 1. jag har inga bilder från den och 2. det är typ sjukt tråkigt. Sammanfattat: Första skolveckan detta året och nu en vecka närmare studenten. Detta året kommer gå sjukt snabbt!

Nu ska jag istället berätta om min dag (kanske inte mycket intressantare men mer motiverat från min sida). Vaknade av väckarklockan ur en dröm som utspelade sig i Turkiet starring en snäll men rabiessmittad hund.Jobbade fyra timmar, d.v.s. kokade kaffe, fixade bullar och fikade med ett gäng otroligt trevliga pensionärer. När det fanns dötid passade jag även på att läsa lite om rabies (to straighten things out, detta är alltså inget återkommande tema i mitt liv utan tillfälligt p.g.a. en skoluppgift).

Övningskörde med far och bestämde mig sen för att göra aubergine-biffar. De blev goda. Det tyckte TILL OCH MED min bror! Succé alltså.Dag 12: Min bästa vän

2011-01-15 | 16:47:11

(Detta skulle egentligen postas igår men ibland blir det inte som man tänkt!)


Karlskrona, sommar 2008

Min bästa vän heter Malin aka Mabit aka Brallan. Det finns även en mängd andra smeknamn jag gett henne genom åren. Men nu släpper vi smeknamnen!

Mallan och jag har gått i samma skola sedan 6års, men egentligen var det en slump att vi började umgås. Det var först i sjuan som vi fann varandra. Och Vad vi klickade! I åttan, när vi för första gången hamnade i samma klass, gick vi hem till henne i princip varje dag. Där åt vi 3-minutersnudlar och pratade om killar tills jag var tvungen att gå hem. Och när eftermiddagarna inte räckte till, vilket de aldrig gjorde, hade vi sleep-overs på helgerna. Alltså typ varje helg. Vi var uppe till sent, svullade Ben & Jerry's och kollade på Eva och Adam - Fyra födelsedagar och ett fiasko tills vi kunde alla repliker utantill.Istanbul, höst 2008

Vi har haft galna veckor på Hasslö, spanat på badpojkar i Småland och åkt bräda i Kläppen, Trysil och Trillevallen. Tillsammans gick vi igenom året då ALLT hände; 2007. När jag bodde i Istanbul kom hon och gjorde stan med mig i några underbara dagar. Sedan bodde jag hos henne i ett halvår.

Min bästa vän är bra på många sätt och vis. Hon är lätt att prata med och förstår mig som ingen annan gör. Jag vet inte vad jag hade gjort om jag inte hade haft henne. I de situationerna hon har varit det enda ljusa i ett oändligt mörker, vem hade jag vänt mig till då? Hur annorlunda mitt liv hade sett ut idag om slumpen inte hade fört oss samman.


Hasslö

 


Dag 11: Platser jag besökt

2011-01-13 | 22:01:41
Här är från första resan utanför Sverige (om man inte räknar Danmark... vilket man faktiskt inte gör!!), till Kos (Grekland) år 2000. Jag minns den här dagen precis. Vi hade flygit tidigt, kommit fram och gjort massa saker hela dagen. Jag minns när vi lade oss på kvällen och jag inte kunde förstå hur en dag kan kännas så lång. En riktigt bra resa!
Detta tror jag är från samma resa, men det får också symbolisera resten av sol- och badsemestrarna vi haft genom åren. Sanary sur mer i Frankrike, L'estartit i Spanien, Porec i Kroatien, Terracina i Italien och de oändliga ställena här och var i Turkiet.

De flesta av dessa resor var bilsemestrar och utöver ovan nämnda ställen har vi på vägen sett en hel del annat.
 
Vi har även rest i Sverige. Arontorp på Öland, Sudersand på Gotland, Kranfors, Skummeslöv strand i Halland m.fl. Bilden är från Öland och kaninen jag håller i handen fick jag om jag slängde mina nappar, vilket jag för stunden tyckte var en extremt bra idé. På kvällen när jag skulle sova var det dock inte lika kul, och jag kan säga att kaninen fick ta smällen....


Sportlovet har alltid varit den heliga skid- och snowboardåkarveckan, Kläppen favoritstället. Men vi har även bott i Lindvallen (där alla är otrevliga!!) och Sälfjällstangen. Här står vi med ena foten i Sverige och andra i Norge!


Jag har utöver detta sett några fina och mindre fina städer. Paris, London, Rom, Barcelona, Marseille, Istanbul, Prag, Bilbao, Monaco, Marrakech...

Jag är nöjd måste jag säga! Men jag har fortfarande ställen att ta över, Amerika nästa!

Direkt från datasalen

2011-01-13 | 11:42:54
Sitter här i datasalen på min fina och seriösa skola och kollar igenom bilder från Marocko. Längtar bort från denna äckliga kyla. Vi har historia alltså. Utan lärare. = Facebook och detta... Värt! Sen har vi Samhällskunskap och i eftermiddag ska jag passa barn. Adjö!

Dag 10: Det här hade jag på mig idag

2011-01-12 | 21:57:00
Eftersom jag känner mig sjukt töntig när jag tar kort på mig själv, i spegel eller med self timer, kunde jag inte riktigt tvinga fram en sådan bild. Det ni ser på bilden ovan var väl så långt jag kunde sträcka mig. Så jag ritade istället. Visserligen är de lite vilseledande, jag har tyvärr inte den kroppen och kan för mitt liv inte få till såna fashioniga posar. Men men... Här är min morgon-outfit och min resten-av-dagen-outfit:


Dag 09: Min dag

2011-01-11 | 22:07:06

Damn! Tänkte ta massa foton under hela dagen och pryda inlägget med, men glömde..... Denna får duga som bild:Min dag har varit mycket bra! Jag kanske är konstig, men det gör mig faktiskt ingenting att skolan har dragit igång. Säger som en av tjejerna på dokumentären vi såg på samhällskunskapen idag: "Jag vill bara gå i skolan hela tiden". Okej, kanske lite överdrift. Men ändå!

Här kommer min dag. Detaljerad.

Dagen började underbart, d.v.s. med en tallrik yoghurt. <3<3<3 Har jag sagt att jag gillar yoghurt?
Tack vare att typ hela Blackeberg började samtidigt träffade jag allt möjligt känt folk på tunnelbanan, fick resesällskap av E och C i två stationer och sedan av A(1) resten av vägen (konstigt eftersom hon går i min klass hehehe!)
Nästa stopp på vägen: SL-centret vid Fridhemsplan! Jag skulle lösa tillbaka en av mina terminsbiljetter och tanten i kassan var SJUKT långsam. A(1) kan intyga!
Sedan hoppade vi på M's tåg och i Slurren träffade vi L och P som vi åkte sista biten till skolan med.

Första lektionen: Samhällskunskap med Gunilla! Hon har fått för sig att vi behöver bestämda platser.... tillbaka till lågstadiet alltså. Men det är nog bra för oss.. Vi såg den tidigare nämnda dokumentären, som handlade om fyra barn från olika länder och deras skolgång. Superkul!
Lunch: Det serverades bl.a. choklad- och chilikesella, det ni!
Andra lektionen: Historia med Erland. Film även här, denna handlade lite allmänt om medicinhistoria. Vi kände oss mest höga och kom fram till att beskaffad är ett hemligt ord.
Sist skulle vi ha ett projektarbete (som ni ser på bilden), men det vart inställt.

Hämtade fina A(2) och H på förskola och dagis. Vi spelade nåt slags batman-lego-spel på Wii, jagade varandra runt i huset för att kittlas, och åt spagetti med en mumsig tomat- och basilikasås samt morötter och gurka utan skal.

Kom hem och vände nästan i dörren för att ta en sväng med bilen. Jag bakom ratten och mamma bredvid mig. Vi skjutsade pappa + vän till Blackeberg för innebandyspel och körde sedan runt lite här och var.

Inte alltför länge sedan kom vi hem och sedan dess har jag ätit en kiwi och skrivit denna text.
Som ingen kommer läsa.....


Fotnötter/notar/whatever:
E: Emma
C: Caroline
A(1): Anna
M: Malin
L: Linnea
P: Patric
A(2): Axel
H: Herman

Dag 08: I min handväska

2011-01-11 | 08:00:54

Jag vet att detta är försenat och jag ber så hemskt mycket om ursäkt! Förstår att många av er hade längtat efter att äntligen få veta vad jag har i min handväska och blev besvikna när det inte dök upp något inlägg om det igår! Elleeeer.....?

Nu ska ni få höra..... trumvirvel....

- Ett (1) kollegeblock i strl A4
- Ett (1) kollegeblock i strl A5
- En (1) gymnasiekalender
- En (1) bok: Nicholas Sparks The Last Song
- En (1) bunt utskriven körkortsteori
- Ett (1) bullrecept
- Ett (1) blankt papper
- Två (2) mediakommunikationspapper

- Ett (1) pass
- En (1) plånbok
- En (1) nyckelknippa
- En (1) kamera
- En (1) handkräm
- Ett (1) lypsyl
- Ett (1) hårband
- En (1) tofs
- Ett (1) hårspänne
- Fyra (4) hårnålar
- Femtio (50) pence
- En (1) gammal teaterbiljett

- Tre (3) blyertspennor
- Sex (6) bläckpennor
- Fyra (4) markeringspennor
- En (1) smal tuschpenna
- Två (2) sudd

Känner att jag verkligen öppnar mitt inre för er!
I mina jackfickor har jag även:

- En (1) iPod
- En (1) mobiltelefon
- En (1) handsfree
- Två (2) SL access-kort
- En (1) nyckelknippa till
- Ett (1) hänglås
- Ett (1) försvarets hudsalva
- Två (2) bläckpennor
- En (1) thai take away-meny

Nu vet ni allt....

Dag 07: Ett ögonblick

2011-01-09 | 20:17:19

Ett av de bästa ögonblicken jag har haft var detta:


Sällskap

2011-01-09 | 16:30:11

Mitt tantiga self har fått sällskap av en stilig herre. Han går långsamt och hör inte så bra, men är väldigt trevlig! Helst sitter han i timmar och fikar. Pratar om sånt han tycker om och diskuterar världsfrågor. Han gillar att plocka svamp också, fast det är klart lite svårt nu med rullatorn.Hej jag har inget liv

 


Långa dagar

2011-01-09 | 14:37:22

Min lördag var sjukt lång! Typ jag-minns-knappt-morgonen-lång. Fast det gör jag ju. Men ändå! Efter en lång men jävligt rolig kväll/natt tvingade jag mig upp tidigt i morse för att jobba. Inte så ansträngande egentligen, men lite segt efter knappt tre timmars sömn. Nu sitter jag här med min mumsiga mellis (nedan) och ska kolla på One Tree Hill. Värt!


Dag 06: Mina syskon

2011-01-08 | 09:47:00


Jag har två. En äldre bror och en yngre syster. För er som har svårt att bestämma kön eller bara är lite efterblivna kan jag ju berätta att på bilden ovan är den vänstra min lillasyster och den högra min storebror.


Jag och min bror var först och vi fick två fridfulla år innan bebisen kom och stal vår uppmärksamhet. Vi gillade saker som att leka i högt gräs (bildbevis ovan), låtsas vara sjömän med en stor sten som båt, stå i varsitt ben på ett par byxor, dricka saft och annat som små barn gillar. Eller så var det så att min bror gillade allt detta och jag mest gillade att svansa efter honom. Vilket jag nog gjorde en del...


Sen kom som sagt den här lilla klumpen. Hon är så sjukt lik sig själv på den här bilden! Min lilla skrutt (fast det får jag egentligen inte kalla henne, för det får bara mamma)... Min lillasyster kan börja skrika av ingen anledning, kalla mig för alla möjliga fula saker och vara sur fast jag inte har gjort något. Men jag kanske får skylla mig själv för att jag slog henne det första jag gjorde när hon kom hem från BB. Tydligen var det så att jag "ville slå bebisen", enligt vittnen.


Jag är glad att jag har en av varje, en yngre och en äldre, en bror och en syster. Dels för att jag ärligt kan säga "världens bästa bror" och "världens bästa syster", dels för att de tillför olika saker till mig och till familjen, och dels för att jag helt enkelt inte hade orkat med två av någon av dem.


Pepparkaksbak

2011-01-07 | 22:38:00På grund av tre paket pepparkaksdeg i kylen kände jag och min syster oss manade att ta fram kavlarna och använda våra nyinköpta pepparkaksformar. Det blev jättefint! För mig blev det dock mest hjärtan och små gubbar och gummor. 
     Jag vet nu vad man gör om man vill baka pepparkakor mitt i sommaren. Det finns ju inga affärer som säljer pepparkaksdeg någon annan gång på året än i november och december liksom. Man gör egen deg! Det är alltså möjligt att göra hemmagjord pepparkaksdeg. Vem kunde ana det?


Nyårslöften

2011-01-07 | 19:47:00
Såna ska väl egentligen avges innan det nya året börjar, men what the hell. Och detta är inte direkt nyårslöften, mer saker som ska hända 2011.

Jag ska...
... ta körkort.
... ta studenten. Hade ju blivit jättejobbigt annars.
... åka till USA. Som au pair. Själv. :|
... bestämma mig för vad jag vill plugga, d.v.s. vad jag vill göra med mitt liv.

Sen vill jag ha mer harmoni mellan det jag tänker, det jag säger och det jag gör. Umgås med människor jag blir glad av och inte sitta så mycket vid datorn/kolla på tv. Göra sånt jag tycker om. Osv osv. Ni vet!

Dag 05: Vad är kärlek?

2011-01-07 | 10:23:00

Finns det en mer komplicerad fråga?Kärlek har ju egentligen många olika skepnader. Som [vem det nu var som sa det] sa, "Störst av allt är kärleken". Det tror jag. Det vill jag tro. Att kärlek är det som driver alla människor framåt, vare sig det är kärlek till en annan människa eller en hobby, kärlek till pengar och makt eller helt enkelt bara kärlek till livet. 

Kärlek är stort som fan. Och mäktigt. Tack vare, och på grund av, den kan vi känna de allra bästa och de allra värsta känslorna. 

Kärlek gör en galen. Yes.

För mig är kärlek framför allt villkorslöst. Eller snarare, jag tycker att det ska vara det. Och så är det att titta någon i ögonen och känna att man är hemma.
Ps. Jag gillar inte färgen röd. Usch


Pappas fantastiska verk

2011-01-06 | 22:17:02

Min pappa praktiskt taget TVINGAR mig att blogga om de fina snölyktorna han gjorde igår! Eller... han sa: "har du lagt upp bilderna på din blogg?", men jag kunde höra hoppfullheten i hans röst. Och jag märkte hur besviken han blev när jag sa att jag inte hade det. Så här har du pappa. Bra jobbat!


Dag 04: Det här åt jag idag

2011-01-06 | 20:26:20

Jag ligger här i soffan efter att ha ätit en tallrik av Valios vaniljyoghurt med russin, torkade bär och All bran och undrar om det finns något tråkigare att skriva om än vad man har ätit. Liksom, vem vill egentligen se en bild på min lunchtallrik och läsa några rader om hur gott det var eller att det var lite torrt utan sås? Troligtvis ingen. Därför tänker jag vara rebellisk och gå emot denna bloggämneslista! Är så himla vågad. 
     Dessutom var min mat idag inte särkillt spännande. Yoghurt och så där ni vet. The use.

Men! Jag kan berätta om en annan sak som ändå har lite med ämnet att göra:

Jag har detta året (2011) varit sjukt duktigt på att inte äta onyttiga grejer, trots födelsedagskalas och allt möjligt! Min kära mor har fyllt år och i och med det har det den senaste veckan funnits minipannakottor, chokladmoussetårta, kladdkakeballerina, fazer mjölkchoklad, glass i frysen och en citronpaj med hallonmaräng i kylen. Just i denna stund ligger det en påse med Lindts Lindor-kulor på soffbordet. Dessutom har jag, de tre dagarna jag har jobbat, varit i nära kontakt med världens i särklass godaste bullar samt oändligt många olika kakor.

Och jag har inte rört något av det! Inte för att jag egentligen bryr mig speciellt mycket, men nu när jag varit så duktig i snart en hel vecka kan jag lika gärna fortsätta vara duktig!


Tantkänslor

2011-01-06 | 16:30:46
Lite så här känner jag mig. Som en gammal tant. Jag har nämligen extremt ont i höften. Haltar runt och önskar nästan att jag hade en käpp att stödja mig med. Men hur skulle det se ut?
:(

This town is colder now

2011-01-06 | 08:31:36Godmorgon! Tack vare att jag har fått tillbaka min kamera från verkstaden (den var sandskadad...) kommer det förhoppningsvis inte bli lika tomt här! Min fotoabstinens i förrgår var så stark att jag började ta kort på mina tår... Vi får hoppas att jag slipper lägga upp dem.Idag när alla är lediga passar jag på att jobba, därför är jag uppe tidigt och kollar på nyhetsmorgon för fullt (vuxet!!). Puss

Asleep at heaven's gate

2011-01-05 | 16:44:24Jag hade en ganska lång period av Oth-uppehåll, kollade på varken gamla eller nya avsnitt för inga av dem lockade. Dessutom hade jag ingen tid för det... men nu efter jul har jag blivit fast igen. Precis som min syster. As u can see above.

Dag 03: Mina föräldrar

2011-01-05 | 10:03:00

Mina föräldrar är de mest omtänksamma, betryggande och irriterande människorna i mitt liv. Jag kan göra en oändligt lång lista över varför de är så bra, och en minst lika lång över hur de irriterar mig. Men det ska ni få slippa! Istället vill jag bara säga att jag är extremt tacksam över att ha normala, pålitliga föräldrar som alltid funnits där och framför allt för att de har uppfostrat mig och gjort mig till den jag är idag.Dag 02: Min första kärlek

2011-01-04 | 10:00:00

Min första kärlek var det första, och enda, jag såg första dagen på sexårs. Vi träffades i halvgrupp och satt i en ring tillsammans. Han satt mitt emot mig, tvärs över ringen, och efter det var jag fast i så gott som fem-sex år. Men historien är mer komplicerad än så. Det fanns en annan kille i min sexårs grupp, en kille som man "skulle" vara kär i. Och självklart var jag också det. Åtminstone låtsades jag att jag var det. Ingen fick veta vem som egentligen låg mig närmast om hjärtat. Ingen!Men, för att göra en lång historia kort, kom det till slut ut. Jag blev tvingad av mina kompisar till den traditionella "Får jag chans på dig?", fast jag frågade så klart inte själv (vem vågade det??). Jag fick ett ja. Det var min första kärlek det.

 


Dag 01: Om mig

2011-01-03 | 17:58:53Jag hatar meningen "Beskriv dig själv" och frågan "Vem är du?" för jag vet aldrig vad jag ska säga eller svara. Jag är jag, vill jag säga, men vem skulle förstå vad jag menar? Alla är ju sig själva. Oftast i alla fall. Det är svårt att själv förklara vem man är, eftersom man är så mycket mer än vad man själv uppfattar. Känslan jag får av mig som person stämmer säkerligen inte överens med känslan mina kompisar får av mig. Delvis stämmer de säkert, men aldrig helt. Det finns ju saker inom mig som ingen annan vet om, som också är en del av vem jag är. Samtidigt finns det saker en utomstående märker direkt, som jag själv inte kan se.

Nu blev det lite rörigt. För att sammanfatta vill jag inte säga "det här är jag", för då får ni kanske bara halva sanningen. Men jag kan berätta en sak om mig själv.

Jag blir besatt av saker, personer, tv-program, maträtter, låtar. Jag missbrukar känslor jag tycker om för jag vill åt kicken de ger.
Ett urval:
Yoghurt (finns det något som är bättre?)
One Tree Hill
Brian Joubert
Turkiskt ris
En viss GOS-etta
Lakrits
Köttfärssås
Paradise Hotel

Bara jag tänker på vissa av ovanstående grejer blir jag alldeles rusig. Åh yoghurt.

Känner jag för något, är jag inspirerad och motiverad, vill jag bara hålla på med det hela hela tiden. Hela tiden. Är jag å andra sidan otaggad på något är det väldigt svårt att få mig göra det. Jag skjuter upp saker, hittar på ursäkter och ignorerar det. Kan vara anledningen till att mitt rum oftast är, ja, ganska stökigt. Heheeee.

Det var det jag hade att berätta om mig själv. Laterrr!


If you say that I'm the one

2011-01-02 | 23:45:46

Idag har jag åkt en jävla mil på skidor. Jag var jättedålig och alla körde om mig (förutom en sjuåring med sin mamma som jag faktiskt körde om!!), men det var ändå skönt. Efteråt. Och kanske lite när det var nedförsbacke.
     Utöver skidupplevelsen har jag jobbat och återförenats med min kära dator och tablet. Hihihi de är så himla fina.Tjenare kungen

2011-01-02 | 18:25:00

Ibland önskar jag att jag var född 25 år tidigare så jag kunde få vara ungdom på 80-talet. Ha axelvaddar, pudelpermanentat hår och massa färg på kinderna och läpparna. Eller vara så där riktigt punk som man bara var då. Jag tror verkligen att jag skulle trivas.
Det är alltså Tjenare Kungen som gör att jag sitter här och drömmer. Och bredvid mig sitter mamma som personligen upplevt årtiondet och minns och säger saker som 'det där skulle kunna vara jag' och 'åh en moviebox'. Fett avis jag är asså. Vill också.På vinstaskolans bollplan

2011-01-02 | 09:00:00Här är jag och min syster från vår ungdom. Vi var sjukt tuffa.


Årets segaste dag

2011-01-01 | 21:03:00

Kanske.
Eller?
När jag var mindre var nyårsdagen den enda dagen jag sov till senare än till tio på morgonen, och jag tyckte att det var så sjukt häftigt.Idag önskar jag att jag kunde få sova längre. På grund av min vuxenhet (är ju 18 nu!) åtog jag mig att jobba idag, något jag kanske ångrar lite lite. Klockan ringde halv nio och min säng var så varm och mina ben så lena och jag ville bara ligga kvar och mysa hela dagen. Men det fick jag inte, så jag kämpade mig upp till Vällingby och efter några timmars kaffekokande började jag långsamt känna mig som en människa igen.

Lite sammanfattning

2011-01-01 | 17:25:06

Eftersom jag är en väldigt orginell bloggerska tänkte jag göra något helt nytt som ingen gör vid nyår, nämligen sammanfatta mitt år! Ny och rolig grej va?! Min syster hatar ordet årsresumé, därför ger jag er nu min ÅRSRESUMÉ i ord och bilder:2010 har bjudit på mycket, både bra och dåliga saker. Väldigt få dåliga saker skulle jag vilja påstå! Eller så har jag bara förträngt dem, men lika bra är väl det. Det började i Skåne hos mormor och morfar och mina fina småkusiner + familjer.Jag och Cornelia gjorde kärleksbrunch till våra fina vänner. Vecka 9 var ovanligt solig och veckan efter såg jag 30 Seconds To Mars för första gången. Jämfört med många andra spelningar var detta en större upplevelse, en riktig show värd att se flera gånger.
Och så fyllde jag 18! Det var stort.

I april fick jag för mig att jag skulle färga håret, och så gjorde jag det! Eftersom det inte var permanent färg utan toning höll det sig mörkt i någon vecka, sen blev det mer åt orange-hållet.
Folk började fylla 18 åt höger och vänster och därför blev det en hel del öldrickande under våren. Kanske inte så bra för varken figuren eller plånboken, men ack så gott! Det blev också annat trevligt, såsom maraton av olika slag, bilkörning, hajkbanan osv osv.

Sen blev det sommar, och åh vad jag tycker om sommar! Jag slutade tvåan medan andra tog studenten. Njöt av sommarvärmen, umgicks med de jag tycker om allra mest och hade en grym helg i Götet med min älskade syster. Fick se många favoritband live och hittade massor med ny bra musik. Jag spenderade också tid med farmor och farfar; målade om deras röda hus, fick träningsverk i armarna, härliga myggbett och sov i en säng som luktar barndom.Var på min första festival också, med inga mindre än mina vapendragare Thomas och David. Trots diverse misstag från min sida var det en G to the RYM vecka.

Hösten var riktigt bra trots att den var, ja, höstig. Gillar inte höst och hela grejen med att det ska bli mörkare och kallare. Usch! Men denna höst var som sagt väldigt bra ändå. Jag började sista året, gjorde en favorit i repris och såg bästa All Time Low med syster, planerade framtiden och drack rosévin min M och C, fann en ny vän, var en trogen djurgårdssupporter, kom till insikt med vad jag vill göra efter studenten, firade min bästa väns 18 år bland annat.Jag, tillsammans med min familj, besökte Afrika för första gången. Marocko för att vara specifik. Hela den veckan var bara så bra, delvis för att jag fick se och uppleva så många nya saker och delvis för att jag hatar kyla och fick slippa den i 8 dagar. Lätt en höjdpunkt på året.Sen blev det konsert på konsert och helt plötsligt var det december. Det kom massa snö, jag bestämde mig för att köra tjejvasan och sen var året fanimej slut!
En eloge till alla, om någon?, som har klarat sig igenom denna långa och säkert extremt intressanta ÅRSRESUMÉ.

RSS 2.0