Mary & Max

2012-11-09 | 19:36:10

Nu, mina vänner, ska jag berätta för er om en underbar film.
 
Jag har säkerligen skrivit om den tidigare, kanske när jag såg den första gången (på världens - eller åtminstone Stockholms - mysigaste biograf) för 2-3 år sedan, men den är ta mig tusan värd att skriva om igen.
Mary & Max heter den.
Det är en australiensk film animerad med såna där lergubbar och den är härligt detaljerad. Med humor berättar den en vemodig historia om ensamhet och vänskap. Jag har ofta svårt för animerad/tecknad film men den här är bara SÅ bra. Dessutom är musiken fantastisk. 
 
 

Resa för hjärtat

2012-11-05 | 10:12:26

Hemskt mycket hej! I helgen besökte jag Linköping och mannen. Vi hann med så mycket som två filmer, två Partaj-avsnitt och ett gäng omgångar av Vem Vet Mest (där SATT den!). Det blev också massor av matlådelagning och gottebollsbak med en överhettad stavmixer. På det en mysig fika med en annan blivande civilingenjör. 
 
Vi slapp det annars så ofta förekommande Linköpings-regnet och firade det med ett stycke springtur i skogen och en lång promenad längs Stångån. Det blev även en kvällslig sväng på kyrkogården efter en god middag och en ännu godare öl på Villevalla Pub.
 
Sjukt bra helg med en sjukt bra människa, som på hemresan hjälpte mig med Kupékrysset. 
 

 

RSS 2.0