Helgen som gått

2011-02-28 | 22:16:35
Jag överlevde!! Om än med lite mer ont i benen än vad jag hade innan, men annars så. Var det lika hemskt som jag trodde att det skulle bli? Nej. Vill jag göra det igen? Njaaaaa. Så kul var det faktiskt inte. Även om jag ser ut att ha ganska trevligt på bilden nedan.


Ja herregud.

Nu är jag hemma vid köksbordet i Stockholm fast det inte är meningen att jag ska vara det. Om ca några minuter blir jag skjutsad till Spånga för att ta pendeln in till stan och sen nattåg upp till Åretrakterna. Känns värt. 40 mil ner och 60 mil upp, på samma kväll.

Men vad gör man inte?

I'll hold your hand if you hold mine

2011-02-25 | 15:31:37
It's not the end that I fear with each breath
It's life that scares me to death


Laddar för fullt

2011-02-25 | 09:52:02

God morgon världen. Nu är jag färdigpackad och sitter här och har lite panik. Har skrivit upp min resa som jag ska göra på måndag också. Ensam... buss.. i, inte 10 timmar, utan 10 timmar och 3 minuter! Om jag inte skulle klara mig ur den här helgen levande får ni en stor puss. PUSS.

 Under täcket

2011-02-22 | 18:15:07

När det är så här äckligt kallt som det har varit på sista tiden får man göra det bästa av situationen. Då kurar man ner sig i sängen och tittar på film. Extra fint är det ju om man tittar tillsammans med någon, men annars är det väldigt mysigt att ligga själv i mörkret och leva lite i någon annans värld.

Igår tittade jag på Vinterviken. Svensk, söt film med dåliga fast snygga (bevis nedan) skådespelare. Och ikväll ska jag kolla på A Beautiful Mind. Fast först ska jag bocka av lite saker på min att-göra-lista. Ha en bra kväll människor!Pep talk

2011-02-22 | 09:12:15

När jag var yngre, d.v.s. typ i mellanstadie-/högstadieålder, var jag extremt aktiv. Jag ville hålla på med alla sporter som fanns i hela världen, men tyvärr räckte inte tiden till det. Så det fick bli handboll, fotboll och gymnastik. Testade även basket, som jag inte direkt fastnade för, och innebandy, som jag i och för sig tyckte om men inte hade tid för. Och på somrarna sprang jag såna där lopp för barn. Typ minimaraton. Jag samlade på medaljer och ville hela tiden bli bättre och snabbare. Idrottsdagar i skolan var det bästa jag visste. 
     Jag måste ha haft sjukt mycket överskottsenergi, för hur mycket jag än sprang omkring och kastade/sparkade bollar/hjulade osv tycktes jag inte bli trött. 

Så önskar jag att det var idag. Jag önskar att jag hade motivation till att tävla och springa långt. På lördag är det dags för Tjejvasan och jag vill verkligen tycka att det ska bli kul, men det går inte! Jag försöker tagga till men vill egentligen bara att det ska vara över.


Så nu får ni faktiskt peppa mig! PEPPPPA

Taggad tjej hej

2011-02-21 | 10:45:50

Assssså orkar inte komma på en bra rubrik. Sitter i grafon och layoutar med min fina projektgrupp (minus Linnea). Jag har lånat Malins iPod och lyssnar på massa dåliga nostalgilåtar från när vi var unga och fett coola. Sjunger med också, vilket inte är riktigt lika uppskattat av mina grannar som av mig. Speciellt inte av Anna.....Hej Anna! Förlåt för min retsamhet (är det ett ord?). "Fuck you assan" säger Anna.
Jag är på bra humör idag för solen lyser och jag slutar tidigt! Dessutom är det sportlov snart, vilket innebär brääääääädåååååååååkning.. wäääähääsdllfklakl. (Försöker förtränga att jag ska åka 3 mil på skidor).

Kyla och filmtips

2011-02-20 | 21:31:09

Jag blir knäpp av den här kylan. Det är som att den fryser alla normala delar av min hjärna och lämnar mig kvar med resten. Blaaaah. Vill bara döda. Kylan alltså. 

Hur som helst (detta var inte vad jag kom för att tala om), jag har sett två superfina och orginella filmer i helgen. Kärlekshistorier (eller historier om kärlek) så klart, det är ju såna jag tycker om mest, men inte alls som andra. Inte alls förutsägbara och väldigt tänkvärda. Remember me och 500 days of Summer.
Framtidsplaner

2011-02-18 | 12:22:28

I onsdags hade vi karriärsdag i skolan. Pratade om utbildning, jobb, pengar och sånt. Jag har alltid vetat att jag vill plugga vidare men inte kunnat bestämma mig för vad. Något kul, som konst eller design, alternativt något säkert, typ ekonomi. För ekonomi är ändå ganska intressant. Kanske inte lika kul, och definitivt inte nåt jag brinner för, men ändå något jag skulle kunna tänka mig.

Hur som helst. I onsdags dök den perfekta utbildningen upp och helt plötsligt var allt så självklart. Ekonomi, teknik och design. Passar mig som handen i handsken faktiskt. Så det får det nog bli! Om jag inte hinner ändra mig igen.Ord som värmer

2011-02-15 | 21:38:29

Barn har en tendens att, utan att förvåna någon, göra oväntade saker. Men när två småpojkar, 6 och 4, tittar på tv och den äldre petar på den yngre med foten och säger "jag älskar dig, det vet du väl?", då vaknar man till. Undrar hur föräldrarna har burit sig åt för att framkalla det fina beteendet. Och när man får höra "jag vill att du ska vara här varje dag" blir man varm i hjärtat.
Söta ungar.
Resten av kvällen (sju och framåt) har jag letar bussresor från Stinas kiosk i Transtrand till Undersåker och tagit mina mått för att så smått börja tillverka min studentklänning. Med lite (mycket ehehe) hjälp av min kunniga mor. Nu blir det One Tree Hill. Puss och godnatt!

 


Eyes on the price

2011-02-15 | 15:13:19Ibland blir man knäpp av sina egna tankar. De snurrar snabbare och snabbare tills man blir alldeles åksjuk. Då är det lätt att vilja hoppa av, men istället för att göra det håller man sig kvar. Blundar lite kanske.
Hur som helst, jag vet inte vad jag pratar om faktiskt, hjälper det med mål och planering. Struktur. Så att världen utanför inte är lika kaos som den innanför.

Och så hjälper det med sol och fina vänner som förstår det här med att vara åksjuk.


Vem hade du velat vara med?

2011-02-14 | 21:49:51

Ursäkta uppehållet.

Alla hjärtans dag idag ja. Det märktes inte alls i metro. Inte heller någon annanstans.
Elleeer?

Trots att jag inte har någon att pussa på (förutom min baby sis) har dagen varit kalasfin. Jag har fått ett brev med små hjärtan på av någon som bryr sig om mig (precis som det ska vara på alla hjärtans dag!), choklad av min kära mor och far och tre supergulliga sms. Dessutom har jag haft en mysfika och smidit planer som ska träda i kraft så fort den här jävla äckelkylan ger med sig.

Kvällen har spenderats med älskade familjemedlemmar och jag har stått för middag och efterrätt i form av nedanstående kladd. Brownie-, marschmallow- och chokladtryffelkaka.


Nu, för att avsluta denna kärleksfulla dag, ska jag titta på ett avsnitt av den mest älskvärda serien som finns. Puss och kram och massor av hjärtan till er!

Dagens hjälte

2011-02-11 | 21:08:53

Efter en halvt förjävlig, halvt riktigt bra, dag blev jag (och min syster) lycklig(a) över en 116-förare. Vi hade snö i skorna och minst hundra kilos tunga väskor. Dessutom var vi fysiskt utmattade och hungriga, och som en ängel från himlen dök han upp med sin röda buss. Jag visste direkt att dagen var räddad. 
      Och han var så duktig. Förde fram bussen utan problem, trots det äckliga vädret. En riktig vardagshjälte. Stabil och pålitlig. Bäst. Åh.Foto: Amel Emric


Snökaos och frukost

2011-02-11 | 12:52:01

Dagen började med orden "... snöat tre decimeter i natt", tätt följt av smset: "Öhh alla bussar är inställda haha". Jaha. Så hela familjen (minus bror) + Malin pulsade genom snön till tunnelbanan som lyckligtvis gick utan några större problem.

Kul morgon! Jag älskar Sverige!

Det hela blev mycket bättre efter första lektionen för då hade vi håltimme och mysfrukost.

 Lite allmänt hat mot snön

2011-02-10 | 22:21:01

Vafan... här gick jag runt helt oskyldigt och trodde att våren var på väg. Och så får man en smäll på käften (bokstavligt talat) av den här jävla snön. Det enda positiva jag kan se i det hela är att det knarrar ganska härligt under fötterna.
Det kommer det dock inte göra imorgon och i helgen p.g.a. dumma minusgrader. Åhhh. JAG HATAR VINTERN. Hej depp. Nu berättar dem på nyheterna att en tjej hade dött idag p.g.a. halka (en buss som körde på henne). Sämst. Vintern är SÄMST.


Puss på er.

Kärlekshysteri

2011-02-09 | 23:18:38

Och nu framstår jag som en hycklare eftersom jag bara för några dagar sedan sa att jag tycker väldigt mycket om Alla hjärtans dag. Vilket jag fortfarande gör! Jag älskar den ursprungliga tanken. En kärleksdag, hur fint låter inte det liksom? Däremot har dagen blivit på tok för kommersiell. När det ser ut så här redan en knapp vecka innan kan man undra om det är meningen att vi ska visa kärlek för de vi tycker om eller om vi bara ska köpa saker.

Haha och senast idag sa jag att man blir lycklig av att köpa saker. Shame.

I alla fall. Dagens metro:
Uppskattning

2011-02-09 | 10:44:32

Idag kände jag att jag behövde, och förtjänade, lite uppskattning. Och får man det inte av någon annan får man ta saken i egna händer, vilket var precis vad jag gjorde! Innan jag åkte till skolan tog jag en sväng förbi Guldfynd och köpte mig själv en ring. Så nu har jag en orm som ringlar sig nerför mitt finger. Och vem det än var som sa att man inte blir lycklig av att köpa saker hade fel! För det blir jag. I alla fall ibland. Den här fina ormen har räddade min dag.Är det lillördag?

2011-02-09 | 08:51:55

I natt sov jag 10 timmar. Himla skönt faktiskt! Speciellt då jag på senaste tiden inte verkar ha kunnat sova mer än 8 timmar per natt... Har spenderat morgonen framför tvn och Jims värld. Nu ska jag ladda ner några podradios, byta om och sen ta mig till banken innan jag åker till skolan. Ha en bra onsdag!Lite måndagskladd

2011-02-08 | 13:57:40
Detta mästerverk kom till under gårdagens styrelsemöte.

Jag har humörsvängningar som inte är att leka med. Man skulle kunna tro att jag är i klimakteriet. Just nu är det på topp för solen lyser. Jag har, i ett tappert försök att styra upp lite, gjort en massa listor, planeringar, saker jag måste hinna göra osv.
Så jag inte glömmer bort något viktigt (facebook) liksom. Och så jag inte fastnar i att göra ingenting, något som lätt händer när man har noll saker att plugga. Helt ärligt: nästa grej som händer i pluggväg är veckan efter sportlovet, dvs om fyra veckor. Historiagrejen som står med på min lista ska inte vara inlämnad förrän om 5-6 veckor. Hej framförhållning. Men jaha. Vad ska man göra nu då kan man undra. Passa barn och träna kanske? Jaaa. Hej hej!


Hate will get you every time

2011-02-08 | 06:53:38

Even when you wanna fight.


Mediekommunikation

2011-02-07 | 12:08:40
Sitter i datasalen och skriver bildanalys (läs: lyssnar på 30stm och bloggar). Hittills idag har min fina projektarbetsgrupp och jag lekt redaktion och ätit lunch.

Om en dryg halvtimme har vi prov i naturkunskap (om livets uppkomst och utveckling, d.v.s. evolution och sånt), och sen slutar vi! Då ska jag träna och senare ikväll är det styrelsemöte som gäller. Fullspäckat! Har jag förresten sagt att mina armar är helt slut från boxen igår? Det är dem!

Nu vet ni allt om mitt liv. Very exciting I know.

Great things are great

2011-02-06 | 19:39:18

But the simple things are better.Sunday tree tops

2011-02-06 | 12:43:36
Denna fina vårdag (får man kalla det vår än?) sitter jag på mitt rum och varvar naturplugg med tecknande. Senare blir det box med bästa vän. Jävlar vad jag ska ta ut mig!! Arrrr

En perfekt frukost

2011-02-06 | 11:08:00

Jag är en frukostmänniska, något som ingen i min närhet kan ha undgått. Helst äter jag frukost till lunch och middag också, och tyvärr (lyckligtvis) händer det ibland. Skulle jag tvingas välja ett livmedel att leva på resten livet skulle jag inte ens behöva tänka efter. Yoghurt yoghurt yoghurt. Alla dagar i veckan.

Yoghurt kan varieras på många olika sätt. Den blir liksom helt olika beroende på vad man väljer att ha i den. Jag brukar snöa in mig på vissa saker, och byter när jag tröttnat. Denna kombination är dock oslagbar:

Frysta hallon som får tina lite i tallrikenVaniljyoghurtRussin och/eller torkade bärFlingor av något slag. Special K eller All bran
Och så blandar man runt det och äter innan flingorna blivit mjuka. MUMMMMSSS.

Hej lördag kväll

2011-02-06 | 00:44:47

Jag kommer med så fyndiga och bra rubriker, tycker ni inte?Åkte som sagt skidor på förmiddagen, vilket gick över förväntan bra. Jag blev inte bara omkörd denna gången utan körde även om hela två (2) personer! Wowo. Så det var inte bara pest! Resten av dagen var jag dock genomfrusen, vilket var mindre kul.

Det hela blev mycket bättre av att jag träffade fina Malin, Linnea och Anna på kvällskvisten. Vi bakade en *host* jättefin tårta och jag fick bo i Malins onepiece. Hjärta på den och hjärta på de fina tjejerna. Ni andra kan också få ett hjärta! Puss och godnatt.

Ångestladdat

2011-02-05 | 10:18:00

Saker och ting kryper närmare och börjar liksom gro sitt lilla ångestfrö. Detta t.ex:Och jag har lite panik för 1. jag kan knappt åka längdskidor, 2. jag tycker inte om att åka längdskidor och 3. jag är inte speciellt vältränad, varken konditions- eller muskelmässigt. Men runt ska jag fan ta mig! Om det så ska ta hela dagen. Och efteråt ska jag äta min första chokladbit på hela året. Mummms.

Nu ska jag åka skidor med papi. Adjö!

Följ mig hem

2011-02-05 | 09:49:00

Så blir vägen dit kanske inte lika kall.


Alla hjärtans dag

2011-02-02 | 16:49:06

Inte idag då, men snart så. Om tolv dagar närmare bestämt. Jag har alltid gillat alla hjärtans dag, trots att den inte brukar bli något speciellt. Det är bara... en kärleksfull känsla som sprider sig i hela mig när dagen närmar sig, och jag vet inte varför. Kanske är det för att jag är en hopplös romantiker.På alla hjärtans dag skulle jag vilja ha ett kärleksfullt brev från någon som bryr sig om mig. Gärna med små hjärtan på. Det hade varit fint! Puss

 


Thinking of winter

2011-02-02 | 09:44:52När morgonarna/mornarna/hur-man-nu-ska-skriva-det ser ut så här tycker jag nästan att det är okej med vinter. För det är bara när det ligger snö på marken som solen kan reflekteras så fint. Och av fina reflektioner blir man ju glad. Hm. Makes sense. God morgon världen!

Hurra vad jag är bra

2011-02-01 | 22:12:46

Ligger här nyduschad i min säng, med rena lakan och en sovtröja direkt från tvätten. Känner mig fräsch och duktig. Har man begynnande träningsvärk, skrivit några hundra ord om rabies, städat rummet (är faktiskt ganska imponerad av mig själv), varit grym bakom ratten och ett örngott som säger "Hurra vad du är bra!" är det faktiskt svårt att inte känna sig oövervinnerlig.

Dessutom väntar sovmorgon till 11.40, totalt en(1) lektion och förhoppningsvis fortsatta plusgrader. Då måste man nästan må bra. Så nu ska jag njuta lite till med ett avsnitt av världens bästa serie. STOR PUSS!Så var det tisdag

2011-02-01 | 15:11:57

Och jag har varit i skolan i ca 2 timmar. Hehee. Ni kan få se mitt fina schema:Hihi. Idag kom vi dessutom på världens bästa idé som gjorde dagen ännu bättre. Och UTÖVER det kom Hässelby strand-tåget direkt när vi kom till Slussen. Wiiih. Lättfångad man är.


RSS 2.0