Årets sista gnäll

2011-12-31 | 11:03:39



De senaste dagarna har jag stökat i köket, planerat och fixat samt försökt hinna packa någonstans däremellan. Min to-do-list är alldeles för lång. Av någon anledning blir dygnet kortare när man har mycket att göra. Är så himla trött för att jag knappt har tid att sova ut om nätterna. Jag är långt ifrån färdigpackad och jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig ikväll. Måste hinna tvätta håret också. Åhh

Årets sista dag

2011-12-31 | 10:39:03

Resten av jordgubbarna + kaffe.
Nyårsfirande ikväll.
2012 imorgon.


Fredagslyx i kylan

2011-12-30 | 13:39:29



Idag jobbar jag och äter jordgubbar till efterrätt trots att det är helt fel årstid för det. De är - som ni kanske förstår - inte svenska, men goda ändå. Längtar till på måndag, för då slipper jag vintern i två veckor.

Rise of the Planet of the Apes

2011-12-29 | 23:19:10



Såg jag igår. Den var annorlunda jämfört med filmer jag brukar se, men inte alls dålig. Intressant och spännande, ibland på gränsen till komisk - speciellt när apan helt plötsligt började prata. Haha. Sammanfattningsvis en bra film. Men bäst var ändå sällskapet!

Getting closer

2011-12-29 | 19:19:38



Idag bokades hotell i Bangkok, så de första två nätterna slipper vi i alla fall sova på gatan. Det börjar långsamt (eller ok jättesnabbt) dra ihop sig. Tummen upp för det!

Decembers sista onsdag

2011-12-29 | 18:47:51



Åkte in till stan för första gången på evigheter. Jag och syster uträttade ärenden, diskuterade världens orättvisor och åt lunch innan det var dags att åka hem igen.

David kom över och tittade på när jag gjorde mozartkulor, pussade på mig och hjälpte mig med matlagningen. När vi hade spisat klart tillsammans med de övriga i hushållet begav vi oss ut i byn för lite ölprovning.




Det var lika gott och trevligt som alltid. Bästa ölet ser ni längst till höger.

Bra saker

2011-12-29 | 10:36:06



Av mormor och morfar fick jag bland annat dessa superfina örhängen.
Om FYRA dagar sitter jag på planet, aaah.

Time and place baby

2011-12-27 | 10:55:45



Av min syster fick jag ett jättefint armbandsur. Och idag ska vi in och ränna i stan. Hej så länge!  

Juldagens bästa

2011-12-26 | 11:11:36

Var ett besök av pojken. Han var finklädd och jättesnygg som vanligt.



Trötthet och morföräldrar

2011-12-25 | 17:51:56

Jag var inte bara trött när jag skrev förgående inlägg, jag somnade även till några gånger med fingrarna på tangentbordet; tryckte på fel knappar och visste inte vad jag höll på med ett tag.

Anledningen är troligtvis att jag gick upp innan fem i morse, för att kunna vara på jobbet halv sex. Det var nämligen julotta och vem skulle fixa kaffe om inte jag? Master of coffee brewing I am. På tal om det har vi ny bryggare på jobbet. Lite kul och spännande så där.

Värt att nämna är även att min mormor och morfar är i stan och hälsar på. Det gillas!




En annan kaffebild.


Julafton

2011-12-25 | 16:43:26

Eftersom ni vill veta alla detaljer ur mitt liv tänkte jag berätta om min julafton.

Dagen började med frukost och julkalendern i köksmörkret. Efter det följde sex timmars jobb. Serverade jullunch för ca 120 behövande människor och fick känna mig rejält uppskattad.

Slutet på Kalle sågs hos min pojke med hans familj. Det var mys.
Mindre mys var det att vänta på bussen i en knapp timme. Missade två pendlar och blev i o m det en timme senare till mitt egentliga julfirande.

Till slut kom jag iväg i alla fall. Pappa hämtade mig på stationen och resten av kvällen spenderades här:



Mammen och pappen och lite randoms där bakom.

Vi var alltså hos min farmor och farfar för er som inte är så väl insatta i mina jultraditioner.
När jag kom blev det julmiddag.
Sen kom tomten, som var ingen mindre än...... trumvirvel... jag och syster! Det var alltså inte bara en tomte som kom, utan två.



Och det, vill jag lova, behövdes. Vi hade nämligen skrapat ihop en skaplig hög med julklappar.



Allt fick inte plats på bilden trots att jag stod på en stol och höll kameran vid taket. SICK man.

När paketen var öppnade och innehållen undersökta, fikat intaget och julgodiset smakat, var det dags för paketleken. Vi var 18 personer och 18 paket kastades fram och tillbaka över bordet.

Efter paketleken kunde vi äntligen åka hem och sova. Jag var nämligen trött som en gnu.
Något jag känner att jag fortfarande är, så fortsättningen får vi ta en annan gång.

Veckan före dopparedan

2011-12-25 | 15:12:42



I veckan infann sig äntligen lite julstämning. Fikastunder har avlöst varandra, paket har bytts och julbordsmat har intagits. Jag har firat minijul med småbarnen, jobbet och vännerna, och allt har varit så himla mysigt. Igår firade jag på riktigt med familjen och släkten, men mer om det senare.

Thailand om 45 dagar

2011-12-22 | 09:19:00

Det är inte bara Afrika som närmar sig, utan även Asien. Och igår fick jag en så himla bra julklapp:




Pepparkakshus pt 3

2011-12-22 | 00:38:23



Eftersom det var så extremt kul att bygga pepaprkakshus (okej då, det var spritsningen som var det roliga) var jag tvungen att göra ett själv också. Detta fick lite mer jordnära färger, traditionella takpaneler och en kamel på tomten - för om elva dagar åker vi till Afrika! Wakaaaa


Pepparkakshus pt 2

2011-12-22 | 00:04:13

Detta påbörjades först men blev klart sist, närmare bestämt idag. Man brukar säga att ju fler kockar desto sämre soppa (vi var som mest fyra starka viljor), men jag måste påstå att även detta hus har sin charm. Trots att väggarna är skeva och taket läcker in.


Pepparkakshus pt 1

2011-12-21 | 23:56:55



I år har jag bakat tre pepparkakshus. Om det är något som frambringar julkänslor så är det att sitta klockan ett på natten och dekorera husgavlar med pepparkaksdoft omkring sig.

Ovan är det finaste som också är bakat med den finaste. Det är inte någon alldaglig stuga, utan ett pepparkakskärlekshus - planerat, bakat och monterat med så mycket kärlek att det rinner utanför tomtgränserna.

Femtonde december

2011-12-15 | 14:37:12

Är på jobbet. Har fått se två fina julkrubbeberättelser, ätit pepparkakor med en sexåring, hjälpt en tant (det var jättehemskt, hon halkade och bröt armen och vi fick ringa ambulans och grejer), diskuterat livets mysterier med diverse kyrkobesökare, lagt papper i kuvert och klistrat på adressetiketter, pratat om gravning av lax och andra livsmedel samt pysslat med lite övrigt smått och gott.

När jag slutar ska jag mysa med mina lånebarn.


Det här med snö

2011-12-14 | 10:11:14

Idag gick jag upp extra tidigt för att hinna se julkalendern på tv och äta en ordentlig mysfrukost.




Det var riktigt värt, men hade varit ännu mer värt om julkänslorna hade varit där. Och nu börjar det nästan bli bråttom, för det är bara tio dagar kvar till julafton. Stämningen har kanske gått gömt sig tillsammans med snön. Missförstå mig inte nu, jag tycker inte om snö. Inte i luften och väldigt sällan på marken. Däremot tycker jag om julen, och vad är en jul utan julkänslor?

Jag är nästan beredd att offra den bara marken för lite julkänslor. Om det är vad som krävs för att de ska komma fram.

Lucia

2011-12-13 | 10:29:15

Dagen till ära har jag rött julgransglitter i håret. Morgonen började med ett fantastiskt fint luciatåg och nu väntar en lång jobbdag. Inte mig emot dock! Hoppas på att hinna se de två avsnitt av julkalendern som jag missat också.



Mitt första julbord

2011-12-11 | 22:49:29

Idag har jag varit på Långholmen och ätit ett fantastiskt gott julbord. Hundratals sillsmaker (fast sånt äckligt äter jag inte!), fem sorters lax, världens godaste Janssons frestelse, krämig risgrynsgröt, fantastiska sallader, diverse kötträtter - typ allt från rökt skinka till kalvhjärta, knäckebröd av alla dess slag, alla klassiker - prinskorv är ju ett måste - och massvis med nya, spännande smaker.



Efter en brutal efterrättsbuffé - fruktsallader, crème caramel, ostkaka med grädde, knäck och ischoklad, biskvier, kex, brända och doppade mandlar och nötter av olika slag, kolor och pepparkakor, mintkyssar, snöbollar, struvor och annat smått och gott - gick jag och barnen ut och avreagerade oss en stund genom att förvandlas till monster och jaga varandra. Somnade gott i bilden på väg hem.

Det var väl det hela.


Kaffelördag

2011-12-10 | 12:44:27

Dagen har hittills spenderats med främst den äldre generationen, sittandes på en mjuk stol, drickandes både en och två och tre koppar kaffe. Ikväll ska en vän firas med middag och bästa umgänget. Kommer bli bra som tusan!



Källa.

Länge sen och lite tankar

2011-12-09 | 14:28:28

Nu har jag inte bloggat på jagvetintehurlänge. Minst en månad är det i alla fall. Det var när alla mina bilder försvann som jag liksom tappade suget. Jag har inte fått tillbaka hårddisken och jag har inte köpt en ersättare. Inte heller har jag använt min kamera för att ta nya bilder. Liksom, vad är meningen med att dokumentera - fotografera, blogga - om det ändå kan försvinna när som helst?

Nej, lite arg och ledsen har jag varit. Jag har lagt skulden på oskyldiga och känt en enorm hopplöshet över att det ska behöva vara så här. Det kanske låter som att jag gör värsta hönan av en liten fjäder, och det kan man väl få tycka. Men sanningen är att det är en stor höna för mig. Jag tänker inte på det jämt, men när jag väl gör det - när någon nämner de där bilderna - får jag en stor klump i magen. Självklart finns det mycket värre saker som kan hända, men det ändrar inte det faktum att det är smärtsamt.

Å andra sidan har hela händelsen fått mig att tänka om angående vissa saker. Och jag har blivit påmind om att allt - såväl materiella saker som minnen och relationer - inte varar förevigt, även om man vill och försöker få dem att göra det. En insikt som i sin tur har lett till att jag värdesätter ögonblicket i sig, istället för att lägga fokus på minnet ögonblicket så småningom kommer ge. Och det tror jag är bra för mig, som i vanliga fall är en sparare, samlare, nostalgiker som ibland glömmer att leva i nuet.

Mycket text och noll bilder, men jag har ju faktiskt inga att bjuda på! Nu är jag tillbaka i alla fall.

RSS 2.0