Fantastitet

2011-04-30 | 16:39:00

Jag vet att  det inte är ett ord, men idag mår jag så fantastiskt att jag faktiskt inte orkar bry mig, än mindre hitta ett passande ord som existerar. Igår mådde jag inte så fantastiskt,  vilket jag har mig själv att skylla för, och därför känns det extra bra nu.



Det är många saker som är fantastiska idag.
Vädret (förutom att det blåser och har sig),
faktumet att det är maj imorgon,
kiwin jag åt tidigare (typ aldrig smakat en godare kiwi),
att min fina studentklänning snart är klar,
mitt nystädade rum,
o.s.v.

Ha! Där lurade jag er nästan, för mitt rum är inte nystädat. Det är inte städat alls faktiskt. Men det är fantastiskt ändå.
Puss på er och ta det lugnt ikväll!

Quickly burning out

2011-04-30 | 08:03:00

Denna strålande dag inledde jag med en springtur ner till Spånga för att hämta min cykel som jag lämnade där igår. Jag hade tre storlekar för stora skor (mina vanliga trycker på min högra hälsena) och frös nästan ihjäl om händerna, men annars var det riktigt skönt! Nu har jag precis avnjutit en fantastisk frukost och snart ska jag cykla till jobbet.

Glad valborg... eller vad man säger.



Du, åh

2011-04-29 | 20:38:33



Åh vad härligt det är att vara sistaårselev på gymnasiet idag.
Åh vad jag älskar billiga kläder (2 par jeans + 1 zip hood + 2 tröjor = 240 kr, hihihi).
Åh vad min syster och jag är roliga tillsammans.
Åh vad cashewnötter är gott.


Sjung om studenten

2011-04-29 | 12:56:29

Nu är det 40 dagar kvar tills jag tar studenten. Varav 22 är skoldagar. TJUGOTVÅ DAGAR!! Det är ingenting. För 40 dagar sen var det 20e mars. Jag drack svart kaffe för första gången och det känns som en vecka sen. För 22 dagar sen var det sjunde april. Det var en helt vanlig torsdag och det känns som igår.
Och om en månad är betygen satta. Med andra ord är snart gymnasiet över. Så jävla sjuk tanke. Det kryper bara närmare och närmare. Hela tiden.
Idag, om en timme, ska studentmössan på och då är det på riktigt.

40 dygn.
22 skoldagar.
5 prov, 4 inlämningar och 2 redovisningar.
Sen är det över.
Fattar ni?!?!11
För det gör inte jag.

Jag gör verkligen inte det.


Roligt

2011-04-29 | 07:38:51



Hahaha..... igår kväll...

Take me with you

2011-04-28 | 19:05:16



Idag, mina kära vänner, har varit en hektisk dag. Åtminstone innanför pannbenet på mig. Mitt humör har nämligen gått väldigt mycket upp och väldigt mycket ner typ varannan kvart! I skolan pratades det nästan bara om hur otroligt mycket plugg vi har just nu och de närmsta veckorna, men imorgon är i alla fall projektarbetet klart. Och vår tidning kom idag färsk från tryckning och den är jättefin. Lycka.
På eftermiddagen pussade jag på en av världens finaste pojkar. Ännu mer lycka.
Nu ska jag tagga till som fan och dra på skiva. Wiho.
Mösspåtagning imorgon!!!!


Det rullar snabbt

2011-04-27 | 22:46:45



Det är sjukt vad snabbt det går att cykla från Vällingby hem till mig. I kväll kom jag hem på två låtar, det är fan snabbare än bussen! Två bra låtar till och med!! Kanske berodde det lite på att jag frös och ville hem snabbt, men jag är ändå extremt imponerad. Man kanske ska börja cykla till tunnelbanan på morgonen.... hm

I'm just so tired

2011-04-26 | 21:28:08

Won't you sing me to sleep?
And fly through my dreams?
So I can hitch a ride with you tonight

And get away from this place
Have a new name and face
I just ain't the same without you in my life




Kollade precis på en sjukt obehaglig film. Genvägen heter den (orginaltitel Snarveien) och den var bara äcklig från början till slut. Dock väldigt spännande! Får se om jag lyckas somna efter detta...

Ta av dig skorna!

2011-04-25 | 16:48:11



Har fortfarande inte riktigt förstått att det är vår nu. På riktigt! Och vilken vår vi har fått också. Hihihi. Det är så fantastiskt att det nästan inte gör nåt att plugghögen sakta men säkert växer sig högre och högre. Och inte heller gör det så mycket att påsklovet tar slut idag, för jag är nöjd!

Ha en bra kväll människor.

Vem vet om jag sen vill bli stor igen

2011-04-25 | 12:32:00



Detta är äkta vänskap. När man badar i sockerskålen och räddar varann från råttor. När man kan offra sitt liv som människa för att leva som en pyssling, med sin vän.

We are desirable

2011-04-25 | 11:10:20




Jag och min orangea fläta tog en springtur i morse. För första gången i år kunde vi springa ute med endast linne och shorts. Först var det lite kyligt men så fort vi (jag och flätan alltså) kom upp i puls var det heeeelt fantastiskt!

God morgon!

Trassel

2011-04-24 | 19:56:27

Image and video hosting by TinyPic


Det rullar

2011-04-24 | 16:27:36

I morse vaknade jag upp (no shit!), cyklade till jobbet, jobbade några timmar, cyklade hem, hämtade träningskläder, cyklade till gymmet, motionscyklade i en halvtimme, duschade och cyklade sen en omväg hem... känner mig lite svag i benen. Men så ska det va, för nu jävlar är det Vätternrundauppladdning som gäller! Så om någon där ute känner sig sugen på en cykelrunda, vet ni vem ni ska fråga som sällskap för jag är GAME!!!


En skön känsla

2011-04-24 | 08:21:00

Jag älskar stunden precis innan man somnar. Det lilla ögonblick då man svävar mellan verklighet och dröm. Världen runt omkring försvinner sakta och sängen börjar vagga fram och tillbaka. Eller om det är i huvudet som det rör sig. Det känns som man sover, fast man är vaken, och plötsligt är rummet inte nattsvart som det var tidigare, utan ljust, grått eller lite blekrosa. Som dimma. Mmmm. Sova.



Söta filmer tycker jag om

2011-04-23 | 22:10:48






Gooooodis

2011-04-23 | 19:38:00



Läste förresten idag att en genomsnittlig svensk äter 17 kilo godis om året. SJUTTON. Det är en fyraårings vikt i socker. Och 1/3 kilo i veckan. Det kan ju faktiskt inte vara bra. Som tur är ligger jag i underkant. Vilket i och för sig innebär att det finns människor där ute som äter betydligt mer. Sjutton kilo...


Det bästa med påsken

2011-04-23 | 17:17:53




Påskaftonen till ära har jag på jobbet druckit kaffe, läst HELA SvD (händer sällan att jag ens öppnar en morgontidning, förutom DNkulturen på måndagar för då är det roligt korsord!), bokat och avbokat en färdtjänsttaxi, flera gånger förklarat för en äldre dam att det minsann inte är påskdagen idag - utan påskafton, putsat några glasrutor och varit en exceptionellt trevlig receptionist.





Sen har jag också tränat, njutit av solen och letat samt hittat ett påskägg, som jag nu sitter och mumsar på. Påskäggsjakt måste vara det bästa med påsken, kanske till och med den bästa traditionen på hela året.





Min familj är hos farmor och farfar med resten av släkten... Ja, jag sitter själv på påskafton och äter godis. Ja, jag är patetisk osv. Men det är faktiskt ganska trevligt ska ni veta, och min min dag har varit otroligt bra! Fast nu mår jag lite illa...





Glad påsk!

Kravlösa förhållanden

2011-04-19 | 20:52:20

Mina ungar är så himla bra och fina. Till skillnad från många andra kan de konsten att få mig på strålande humör på två sekunder. De ställer inga krav på mig, förutom möjligen att jag ska vilja hoppa studsmatta med dem. Och det gör jag faktiskt mer än gärna!



Idag som har vi också varit på påskäggsjakt. De vart helt lyriska när orden "överraskning nånstans i huset" kom över mina läppar. Tänk vad lätt det hade varit om alla människor var som 5-åringar. Då hade man bara kunnat ge dem ett påskägg och sen skulle allt vara bra.

Underbara vår

2011-04-18 | 10:59:58






Åh.

Lugnet efter stormen

2011-04-15 | 14:20:36



Ni får ursäkta min tidigare flipp!
Nu har jag multimedia i ytterligare 1 minut. Efter det blir det slutspurt med projektet och sen är det lov! Har dock insett att jag har en lista med 12 pluggsaker jag måste göra under kommande vecka. Kul!! Elller....?

Jaja. Blir det bara sol är jag nöjd!


Nu blev det mycket

2011-04-15 | 11:12:39

Mitt liv blev helt plötsligt lite jobbigt. Tanken är nämligen att vi ska sitta här i grafosalen hela dagen och göra klart vårt projekt, men nu ska tydligen de tydligen ha lektion här till TIO I FYRA. Från nu liksom! Och alla datorer kommer vara upptagna... och jag är sur nu!  

Fast egentligen är jag inte det. Är bara lite stressad, men värre än så är det inte! För idag är det strålande sol och jag har jordgubbar i väskan. Och på måndag ska det bli 17 plus! Och jag hade en jättebra kväll igår. Och jag mår inte alls dåligt idag. Weeeeeihihiah. 

OCH!!! Inte att glömma, idag startar påsklovet!!!! TIO dagars ledigt.... hohoho. 


Nu grönskar det

2011-04-14 | 18:19:18

Så-å drick mi-in vä-än dri-ick sol o-och doft ty dage-en den ä-är din...

Detta är meningen jag har haft på hjärnan hela dagen, och bra passar väl det en dag som denna! Jag har under dagen varit i skolan i sju timmar, trots att jag egentligen är ledig. Vi har nämligen jobbat stenhårt med projektarbetet och snart är vi minsann klara! På eftermiddagspausen satt vi ute i t-shirts och åt jordgubbar. Fett med sommarkänslor assååå.





Ikväll är jag övertaggad. Mycket lämpligt med tanke på att jag ska på en övertaggad skiva. Simma lugnt och akta er för hajar!


Sleepless

2011-04-14 | 07:09:00




Jag tror aldrig jag har haft så svårt att somna som jag hade igår kväll. Ni ska veta att jag är en människa som kan lägga mig strax efter sju och somna som en stock, så att jag ligger vaken längre än en halvtimme är ytterst ovanligt.
Men igår låg jag sömnlös i flera timmar och inte ens fårräkning hjälpte. Men någonstans somnade jag, för nu är jag vaken och jag har minsann inte varit det hela natten! Och överdrivet trött är jag inte heller, yay.

Godmorgon


Tagga plusgrader

2011-04-13 | 21:42:47




[källa]


[källa]


[källa]



Låter mig inspireras av vårbilder och längtar till imorgon för då ska det bli sol och masssssa plusgrader. Dessutom blir det troligtvis en väldigt rolig dag och kväll! Sov nu gott allesammans och dröm om fina saker.
Puss


Pussar och förklaringar

2011-04-11 | 21:52:00

Idag försökte jag förklara för en frågvis liten Samuel vad hud är, varför man har hud, vad som finns innanför huden, varför man har massa blod i kroppen, vad hjärtat är till för, varför man måste andas, vad en cell är, vad luften består av och så vidare och så vidare.
   Tur är det väl att jag är så himla bra på naturkunskap, för jag ska säga er att det är inte det lättaste man kan förklara för en 4-åring vars enda gensvar är "varför?". Varje förklaring gav ett nytt "varför är det så?" och till slut visste nog varken jag eller han vad vi pratade om!

Jag fick också vara puss- och krammonster och jag vet att han tyckte att det var roligt, trots att pussar enligt honom är "blä". Förtappade barn! Pussar är ju bland det bästa som finns. Tycker jag i alla fall!

Sov gott och puss på er!



Ekonomi och vår

2011-04-11 | 15:12:54

Jag och Anna är sjukt ekonomiska. I vår skola får man nämligen en gratis kopp kaffe om man lämnar in fyra koppar. Så vi springer runt och samlar ihop koppar som andra lämnat efter sig och sen cashar vi in kaffe efter kaffe! Perfekt nu i studenttider när man inte har råd med någonting.

Idag är det förresten bästa vädret sen typ... september? Det gillar vi! Och min trädgård är full av fina blåsippor (och massa andra blommor jag inte kan namnet på). Wiie.


Söndagstankar

2011-04-10 | 21:13:54

Idag har jag insett att saker som i ena sekunden känns kristallklara och nära, kan i nästa kännas flera hundra mil bort. Att något som först känns självklart helt plötsligt kan kännas som en omöjlighet. Dessa insikter, måste jag säga, är ganska så förvirrande. Frustrerande är det också. Jag skulle vilja ha lite... consistency (finns det nåt bra ord på svenska?). Både gällande mitt humör och människorna runt mig. Att det ska vara så svårt att veta vart man har någon. Gaah.





Men nu släpper vi det! Har haft en värd söndag. Jag och syster hade världens roligaste tur till spånga och vällingby, på vilken vi inte uträttade något alls. Vi kom dock fram till massa andra bra saker som ska tillämpas i veckan.

Just nu blir jag masserad av mamma och planerar att gå och lägga mig inom en snar framtid. Jag är glad och helt befriad från söndagsångest, trots att veckan som börjar imorgon kommer bli jobbig. Förhoppningsvis blir den väldigt rolig också! Sov gott människor

Låt mig bli den jag var igår

2011-04-09 | 17:41:49

Jag är numera röd(/orange)hårig! Färgen är alldeles för intensiv för att kunna gå som naturlig, och större delen av min garderob är nu obrukbar eftersom inget (förutom typ svart, vitt och grått) matchar håret, men jag gillar det. Måste erkänna att jag känner mig fantastiskt cool i det, fast jag lär väl tröttna om några dagar. Tur är det väl då att det bara är 8tvättarstoning!
 
Dagarna som gått sen jag senast visade livstecken här har innehållit vårkänslor i extrema mängder, leriga barn, två roliga skivor och alldeles för lite sömn. Jag klagar dock inte, för det har varit en väldigt bra vecka. En väldigt bra vecka som kommer följas av en stressvecka innan jag får vila ut mig efter allt plugg. Inte för att jag har det så tufft egentligen, men allt är ju relativt.  



Måndag hela veckan

2011-04-04 | 12:29:01

Ny vecka. Igen. Herregud vad tiden går fort... Jag och Linnea konstaterade idag att det nu är två månader kvar till studenten. Blev det inte 2011 alldeles nyss liksom? Herregud säger jag bara. 
Idag är det derby med bästa. Ha en bra måndag hela världen!
 

Senaste veckan

2011-04-03 | 18:21:47

Det har verkligen ekat tomt här ett tag. Beror faktiskt inte på att jag inte velat blogga, utan på att pappas dator varit knas och jag är för lat för att sätta på min egen. (Har inte blivit mindre lat heller, pappas bestämde sig för att samarbeta)

Låt oss sammafatta lite.
Onsdag: skiiiiva = extremt bra och rolig kväll! 

Image and video hosting by TinyPic

Torsdag: mycket trevlig förmiddag, mindre trevlig eftermiddag/kväll som präglades av illamående, snuva och ont i nacken.
Fredag: snuva och second hand-shopping med Cornelia och jag hittade värsta kapen! Ett par skor, en jeansjacka och ett par solbrillz. + Oth-mys med syster.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Lördag: veckans mest krävande dag, mentalt. Gjorde högskoleprovet och störde förmodligen alla med mitt snörvlande.
Söndag: hade världens träningsabstinens när jag vaknade men pga min elaka sjukdom fick jag nöja mig med en promenad till konsum för inhandling av frukost! Resten av dagen har ägnats åt typiska söndagsgrejer.


WOHO MÅNDAG IMORGON!


RSS 2.0