Dreaming is believing

2011-09-25 | 11:22:46

Veckan som gått har sett ut ungefär så här: jobb, derby, jobb, barnpassning, barnpassning, jobb, barnpassning, jobb, jobb. Igår blandades jobbet även med en massa skratt, pussar och fina vänner. Efter väntade Danny-spelning, pizzaätande och filmtittande.
Idag gör jag klart min tjejklassiker wiho. Önska mig lycka till!

Gårdagens bästa

2011-09-23 | 07:39:22

Är medveten om att jag kommer låta som en 56årig man nu, men bästa stunden igår - efter drygt sex timmars lärarvick och två timmars barnpassning - var när jag fick en kopp eftermiddagskaffe och en ruta mörk choklad. Det var faktiskt helt fantastiskt.A day like this one

2011-09-22 | 06:02:18Igår var en solig dag, trots att det regnade, för jag fick träffa personer jag tycker väldigt mycket om. När jag kom hem strax före åtta var jag så trött att jag la mig direkt. Somnade vid nio.

Tack vare det är jag pigg och glad nu, trots att klockan är 6 och jag redan varit vaken i 50 min. Alldeles strax ska jag ta mig härifrån och vara musiklärarvikarie i en skola söder om stan. Hej så länge!

Lite kaffe på det

2011-09-21 | 10:41:14

God morgon. På min lediga förmiddag (idag) sov jag ända till sju... Om jag hade velat hade jag förmodligen kunnat somna om, men jag gillar tidiga slappa mornar så jag gick upp trots att jag bara sovit ca 6 timmar.

Sen dess har jag kollat ikapp alla Idolavsnitt jag missat, sorterat och hängt in tvätt, skrivit några viktiga meningar och nu njuter jag av kaffe och Grey's Anatomy.

Ha en bra onsdag.The butterfly effect

2011-09-18 | 22:25:00

Se den.Morgonkyla

2011-09-18 | 11:54:00På grund av höstens intåg sa jag bestämt till min far igår att det minsann är dags att sätta på värmen i det här huset. Igår morse frös jag nämligen så mycket att jag nästan trodde att det var vinter. Och då kalla mornar knappast främjar uppstigandet eller på något sätt effektiviserar morgonproceduren kände jag att det var dags att ta tag i saken. Sagt och gjort, när jag gick upp i morse var mitt element igång och det var helt fantastiskt underbart.

Tack för mig!


Dagen efter

2011-09-18 | 10:16:00

Jag måste säga att för att vara dagen efter första milen någonsin är jag oväntat kapabel till att använda benen. Jag kunde till och med promenera till jobbet utan att det ens kändes lite i låren. Antingen är jag jävligt mycket bättre än jag tror, eller så kommer smärtan imorgon. Hoppas på det första alternativet faktiskt.

Om en vecka och ca fem timmar har jag sprungit det satans loppet och då är klassikern ett avslutat kapitel!Början på hösten

2011-09-18 | 07:55:16

Det känns verkligen att hösten är här. Sjukt kallt är det. Men trots att jag verkligen ogillar kyla känns det ändå helt okej. Mysigt liksom. Och luften är på nåt sätt fräschare än på sommaren. Renare och friskare.

Image and video hosting by TinyPic

Nog om vädret (hej jag är svensk). Livet rullar på i en rasande fart. Jag har jobbat och varit på diverse arbetsintervjuer, tagit tag i min stökiga tillvaro och städat upp lite, pussats och kollat på mysiga(?) action sci-fi's, träffat en mycket kär vän och pratat om en massa nödvändiga saker, sprunit en mil för första gången i mitt liv, registrerat mig på flashback och blivit frälst. + lite annat.

Livets ljuspunkter

2011-09-16 | 13:41:32Min lilla knodd. Vad skulle jag göra utan dig?


Ett brödförtydligande

2011-09-16 | 11:48:39

Någon sa att jag ljög angående lingonet jag hittade i lingongrovabrödskivan. För att klargöra saker och ting för denna någon samt andra som eventuellt tvivlat vill jag försäkra er om att det hela inte var ett skämt, jag upprepar - inte ett skämt, även om jag förstår att det inte är så lätt att tro. Lingon i lingongrova liksom? Vilket påhitt.

Inom en snar framtid lovar jag därför att återkomma med bevis. Först ska jag bara hitta en skiva med ett lingon i. Dock är jag rädd att det kan ta ett litet tag, de verkar nämligen vara mycket sällsynta.

Håll ut tappra själar!


På fötterna

2011-09-15 | 13:21:10

Som ni kanske märkt är detta ingen modeblogg, men jag måste bara visa mina nyaste skor (vänster nedan). Tycker ni inte att de är jättejättefina? Vet att ni gör det. Till höger ser ni ett par från Paris. Ynka 85 kr fick jag punga ut för dem. Ganska så värt om jag får säga det själv.   

Nog om skor. Godmorgon och glad fredag på er!Hemma bäst

2011-09-15 | 12:57:23

 Det bästa med att bo hemma är...

... att jag kan föra hur mycket oväsen jag vill.
... gratis mat. Om det finns något man, som fattig student (inte för att jag studerar men ändå), inte vill lägga pengar på är det väl ändå mat. Så tråkigt.
... tv. Playkanaler i all ära, men the real deal är ändå aningens bättre.
... sällskap. Det är otroligt skönt att bo själv, men det kan faktiskt bli lite ensamt ibland.
... min trädgård. Den är faktiskt ganska fin, trots att det börjar bli höst.


Image and video hosting by TinyPic


Brödfunderingar

2011-09-15 | 12:00:49

Ni vet lingongrova? I vilket fall, ett gott och supersaftigt bröd som inte alls smakar lingon (för lingon är ju inte gott). Ett tag var lingongrova mitt absoluta favoritbröd, och jag har alltså ätit några stycken genom åren. Hur som helst, i morse fick jag för första gången någonsin en skiva där man kunde se ett riktigt lingon!

Vet inte riktigt vart jag ville komma med det här, men nu vet ni att lingongrova faktiskt innehåller lingon, trots att man inte kan tro det!

Pussss


Bara för dig

2011-09-15 | 09:58:41

Min vän J tycker att det är dags att uppdatera den här gamla bloggen, så då gör jag det. Jag tror att anledningen till att jag inte har skrivit så mycket är jag inte vet riktigt hur jag ska förhålla mig till vissa saker. Än.

Men men. Jag kan berätta att jag i natt sov hemma för första gången på flera veckor, med undantag för en natt. Den natten kunde jag inte sova för att förorten är alldeles för tyst, men denna gången gick det bättre!

Blubb blubb!Vi kommer alltid ha Paris

2011-09-12 | 11:56:41Nu har jag varit hemma i knappt ett dygn. För 24 timmar sen var jag fortfarande i Paris, men stod i kön till säkerhetskontrollen för att åka därifrån. Ifrågasatte en del av Ryanairs anställdas arbetsuppgifter, diskuterade hur man avrundar digitala klockslag och oroade mig lite för att mina macarons inte skulle komma igenom, vilket de lyckligtvis gjorde.

Tre helt fantastiska dygn spenderades med världens två kanske bästa tjejer i en stad som är nästan omöjlig att inte bli förälskad i. Vi gjorde så mycket saker, och ord skulle aldrig kunna göra upplevelserna rättvisa. Promenader mellan höga hus med vackra balkonger, kaffedrickande på små salon de thé's, baguettehandlande tidigt på morgonen, picknicks vid kända byggnader, filosoferande sent på natten med utsikt över Saine, restaurangmiddagar, champs-elysées-dansande och cykelturer genom staden. 

Samt en massa annat som kanske ej bör nämnas här.

Sammanfattningsvis kanske den bästa resa jag någonsin varit med om.

I swear it's you

2011-09-07 | 15:29:02Inatt 03.30 går flygbussen och sex timmar senare befinner vi oss i Paris! Helt galet är vad det är.

Sjuk uppdatering

2011-09-05 | 16:57:00

De senaste dagarna har jag haft ett liv och det har bloggen fått lida av. Som kompensation kan jag (nästan) lova att jag laddar upp lite bilder så fort jag får tillbaka min kamera som just nu bor hos Jonny (beror lite på hur fina/fula bilderna är). Idag är jag dock sjuk och därför är jag tillbaka woho!

Dagen har spenderats i sängen och i soffan. Jag har löst korsord och förberett mig inför två kommande arbetsintervjuer (jättemycket vuxenpoäng på det). Nu taggar jag till inför en filmkväll i min ensamhet. Medan filmerna (Die Welle - som jag bara sett första kvarten på, What If - förslag från bästa vän och The Town - rekommendation från en forumtråd) laddas ner funderar jag på om jag orkar gå och köpa godis eller inte. Definitivt dagens jobbigaste beslut.


Sen natt, tidig morgon

2011-09-02 | 06:39:11Inatt sov jag ungefär lika många timmar som jag gjorde natten då bilden togs, d.v.s. inga. Därför är jag vaken nu, trött som en gnu (så säger man tydligen - googlade!), och känner att det här kommer bli en låååång dag.
Men den blir nog bra också!


Oh mon dieu

2011-09-01 | 09:58:04När jag vaknade imorse slog det mig att om en vecka sitter vi (jag, bruden på bilden - så här ser hon ut när hon sitter på restaurang utomlands - och Corriborri) på planet till Paris. EN LITEN JÄVLA VECKA! Får lite smått panik när jag tänker på det och känner att jag måste hem och packa på direkten. Hjälp.

RSS 2.0