Min kusin..

2008-07-31 | 16:33:40

Min kusin gillar glass. Och ikväll ska vi fira att hon fyller 3 på söndag. Vad ska du göra ikväll? 
Dagens köp..

2008-07-31 | 15:07:09

Idag har det handlats lite till skolan.

- Ett stort Oxford English Dictionary
- Ett mindre Oxford Dictionary & Thesaurus
- En fet ordbok, Svensk-Engelsk/Engelsk-svensk
- En mindre ordbok, Svensk-Engelsk/Engelsk-svensk
- Fyra plastmappar
- Fyra kollegeblock, randiga och rutiga
- Fyra linjaler (en vanlig, två trekantiga och en gradskiva)
- Ett pennskrin
- Två svarta kulspetspennor
- En kulspetspenna med flera olika färger
- En stiftpenna + stift
- Ett sudd
- Ett limstift

Och vi är inte klara än.. Detta var alltså saker som jag måste ha med mig. I Sverige behövde jag inte ha med mig någonting. Hur som helst, jag tänkte skriva lite mer om det här med Turkiet ikväll eller imorgon. När? Hur? Varför? Osv. Så om ni är intresserade, kika in då. pUSS


Solnedgången ikväll

2008-07-31 | 00:21:59


The killer

2008-07-31 | 00:06:48

Det känns som alla skriver om getingar. Men här kommer ett inlägg till. Jag hatar getingar. Jag får panik så fort en geting är i närheten. Kniper ihop munnen, försöker sitta blickstilla men har alltid jättesvårt att inte resa mig upp och springa iväg. Som tur är har jag ofta min käre far med mig när jag semestrar på somrarna och då är det bäst för getingarna att de stannar i sina bon. Min pappa har nämligen som en hobby att döda de små, aikfärgade (jag tänker inte säga stackars, för det är rätt åt dem!) insekterna. Spetsa dem med gafflar, locka in dem i plastpåsar och kväva dem eller krossa dem med en sten.Ivriga manliga expediter

2008-07-30 | 10:43:34

Igår hann jag också med lite turboshopping, mellan stranden och middagen på kvällen. Det blev mest basicgrejer, leggings, tights, linnen och underkläder. Men jag slog till på en tunika och den här klänningen. När jag och min syster gick in på JC precis innan vi skulle åka hem pep jag i ingången och två manliga expediter var väldigt ivriga att hitta vad det var i min väska som pep..

- Kolla alla kläderna från Gina Tricot!
- Har du handlat på H&M också? Kolla dem!
- Väskan, väskan! Är den ny?
- Ibland kan det finnas små pyttelarm i fickorna.
- Boken! Testa den!
- Smink! Har du något smink i väskan?
- Testa skivan!


Och så hittade vi larmet. Varför sätter man larm på skivor man köper genom internet? Nu ska jag sluta babbla, här kommer klänningen.En dag på stranden

2008-07-30 | 00:59:41

Nu sitter jag här, alldeles för sent, med svidande ansikte efter dagens sol. Vi har varit i Skanör en bit ifrån Lund och badad samt stekt på stranden. Mellan mig och mina (kära) syskon bröt det ut ett sandkrig, då vi tog blöt sand från havsbottnen och kastade på varandra. Jag fick i håret, grr.. Sedan brände jag mig också. Det kändes inte som att solen tog något eftersom det blåste, men idag var den en riktig lurifax. Avslutar med några strandbilder, bland annat på de söta färgglada husen jag fick syn på.Syskonkärlek

2008-07-29 | 10:37:47


Ella och Jacob

Den nya designen är på plats

2008-07-29 | 01:49:38

.. det mesta i alla fall. Ska finputsa lite imorgon om jag får någon tid över. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker, just nu är det bara skönt med lite omväxling. Vad tycker ni? Nu är det sängen som gäller, bilder från idag kommer under veckan. Jag har träffat mina söta småkusiner och de bilderna vill man inte missa. Sov gott!


Ser rätt skönt ut va?

Älskade Skåne

2008-07-28 | 12:40:11

Jaha, så var man i Lund. Det gick så himla snabbt, igår kväll satt jag i huset på Hasslö och nu sitter jag i mormor och morfars soffa. Bilvägen mellan Hasslö och Lund tar bara två timmar, eller, för min familj tar den tre eftersom de vill kolla på gamla gårdar och torp på vägen. Jag förstår inte det intresset. Om en halvtimme bär det av till mina saknade kusiner. Här får ni en bild på en av dem, Ella.


Renovering

2008-07-27 | 17:47:31

Bloggen är under uppbyggnad och snart kommer en helt ny design, håll ut! Det ska bli grönt igen. Hihihi. Fast tar en paus från allt fix och går ut och badar istället. Varför sitter du vid datorn när det är så fint väder?Jag kan gå på vatten

2008-07-27 | 08:45:01

Inatt har jag och Malin sovit på poolöverdraget. Vattnet kluckandes under oss, stjärnklar himmel som långsamt ljusnade under natten, det var hur härligt som helst. Den enda jobbiga var att solen gick upp rakt på oss, så när inte längre staketet skuggade kunde vi inte ligga kvar längre. Det är därför jag är vaken så tidigt.


Det ska börjas i tid, eller ska det?

2008-07-26 | 01:32:30

Vad ska man tänka när en 8-åring som är lika smal som vanliga 8-åringar säger: "Om man promenerar får man smalare mage. Och det behöver jag."? När man sen försöker försäkra henne om att hon inte är tjock någonstans säger hon övertalat att hon visst är tjock, varpå hennes 8-åriga kompis säger att också hon behöver smalare mage. Jag börjar bli orolig över vart den här utseendefixerade världen är på väg egentligen. Börjar inte ni?

Det är så man bygger en myrstack.. hm..

2008-07-25 | 21:50:34

Idag har jag varit ledig från jobbet igen. Väldigt skönt, speciellt när vädret är som det har varit idag. Jag har pantat en 2-kronorsflaska och två 1-kronorsflaskor och gett pengarna till välgörenhet, dessutom  har jag två flaskor till som jag tänkte panta imorgon. Förlåt att jag tjatar, men man känner sig jättebra efteråt. För det första gör man något bra för miljön och för det andra kan någon som behöver pengarna mer få nytta av dem. Panta mera säger jag bara!


Så ser himlen ut idag

2008-07-25 | 12:17:11


Bollen är på din planhalva

2008-07-25 | 12:14:40

Du får inte smsa, om det var du som smsade senast. Om du är för på kommer han/hon att tröttna och då är din chans över. Du måste först visa ditt intresse tydligt och sedan snabbt backa undan och låta honom/henne ta nästa steg. Fast du får inte visa för tydligt att du tycker om honom/henne. Då kommer det ta slut innan det ens har börjat. Och när du backar undan, gör det inte för mycket, och inte för länge. Då tröttnar han/hon också för att det inte verkar som att det är någon idé att försöka. Detta eviga kärleksspel. Jag är så trött på det, men om jag vill vara med måste jag följa reglerna. Och det gör jag. Bollen är på din planhalva nu.


Och vart sov du inatt?

2008-07-25 | 01:24:12

Här sitter jag, i Niclas datastol, med en film i bakgrunden som jag inte har kollat någonting på. Om jag hade kollat på filmen istället för att sitta här skulle jag garanterat somna. Man blir så trött av att kolla på film, plus att det har varit en riktigt lång dag. Åsa, Malins & Matildas mamma, fyller nämligen år idag så vi var uppe tidigt och grattade henne. Mysigt med fika nere vid bryggorna efter frukosten lite senare. Inför imorgon har jag och Malin STORA planer. Ojojoj, säger jag bara!

Hur såg er torsdagskväll/natt ut?

Get up, walk away and move on

2008-07-24 | 01:25:35


En ovanlig dag

2008-07-24 | 01:13:28

Idag har jag gjort flera saker som jag gör väldigt sällan eller aldrig. Det har varit en annorlunda dag helt enkelt. För det första var jag ledig, vilket jag inte är van vid efter nästan fyra veckors jobb. Jag har promenerat väldigt mycket och dessutom solat och badat, som jag inte heller har gjort på någon vecka eller så. Plus det har jag lekt med en massa småbarn. Sedan har jag:

1. Köpt en tjejtidning. Det händer nästan aldrig, men eftersom jag var så otroligt sugen på att köpa en tidning och på konsum fanns inga av de jag ville ha.. då fick det bli en tjejtidning.

2. Pantat två flaskor och en burk, och gett pengarna till välgörenhet. Måste verkligen bli bättre på att ge bort pengar som jag egentligen inte behöver. Även om det inte känns som att det kommer göra något med mina ynka kronor så blir det tillsammans med andra en väldigt stor summa som kan hjälpa många. Kanske gör mitt lilla knapptryck att en liten flicka i Kina får en skål med ris. Vem vet? Åh, vad jag känner mig bra och snäll!


Killar vs. tjejer

2008-07-23 | 13:22:03

Varför är det slampigt när en tjej strular runt men inte när en kille gör det? Vi kom in på det här när vi gick hem från doppet igår. Jag förstår inte hur en kille som har varit på fler tjejer kan klaga på en tjej som har gjort samma sak fast mildare. Och sedan skyller han på att 1. Han ville se hur mycket han gick för och 2. Några av dem var inte "nya", utan han hade strulat med dem tidigare. Egentligen tycker jag inte att någon ska behöva bli kallad slampa eller liknande, men varför tjejer automatiskt från en slamp-stämpel så fort de är på fler än en kille, det förstår jag inte. Det är fel helt enkelt.


(Förlåt om du läser detta, du vet vem du är. Det är inte personligt mot dig, jag är bara sur på att samhället ser ut så)

FHK,K (Malin fattar)

2008-07-23 | 00:16:01

Vi är sjutton pers här nu. En mamma, en pappa, två döttrar, en mormor, en morbror, hans fru och två barn, en halvsyster med man och två barn, en halvsyster med två barn, en halvsysters man på väg.. och så jag. Ibland är det svårt att komma som kompis bland massa släktingar, jag vet liksom inte vilken roll jag ska ta. Eftersom jag har jobbat de senaste dagarna har jag inte behövt tänka så mycket på det. Imorgon är jag ledig däremot. Då blir det andra bullar. Men det kommer nog gå bra, jag känner mig ändå väldigt hemma här. Ikväll blir det One Tree Hill precis som igår. Det är nu säsong fyra börjar bli riktigt bra. Sov gott. Det tänker jag göra.


Malins systerdotter, Emma

Seasons

2008-07-22 | 11:51:13

Summertime, the nights are so long
Leaves fall down, and so do I into the arms of a friend
Winternights, my bedside is cold, for I am gone
And spring blossoms you to meI miss you more than I did yesterday

2008-07-22 | 00:06:00

Jag och Malin är övertrötta. När vi tidigare tog en promenad satte vi oss på marken, sjöng, låtsades att vi pratade i telefon, fick upp bilder i huvudet, skrattade och var allmänt flummiga. Det var länge sen vi hade ett riktigt Astrid-och-Malin-moment. Hur som helst har vi idag åkt båt med resten av Malins släkt här nere. Det var väldigt trevligt men lite långtråkigt. Båtfärden slutade med att både jag och Malin däckade (på däck, hihi). Sedan åt vi på restaurang och hade det trevligt.


Nu är det dags för One Tree Hill och sängen. Woho! Godnatt folket.


 


1.2.3.  

1. Dagens inköp
2. Jag och Brallan
3. Matilda fick tzatziki över
hela benen vid middagen

Pizza och bra datum

2008-07-21 | 01:14:08

På två veckor har jag ätit pizza sex gånger, jag tror inte att det är normalt. Och än har jag inte tröttnat! Hur som helst ska det bli väldigt skönt med lite ledigt imorgon. Planen är att vi (Malins släkt + jag) ska åka med en båt i skärgården, vilket kommer bli jätteroligt, om det är fint väder vill säga.

Jag måste härma min syster med en att-se-fram-emot-lista, som kan få mig på lite bättre humör när det bara är en månad och några dagar kvar tills jag lämnar Sverige.

27/7 till ungefär 3/8 - Jag får träffa mina älskade kusiner och hälften av alla mina släktingar (OCH MIN SYSTER).
6/8 - Även om alla säger att övningskörningskursen är jättetråkig så ser jag ändå fram emot det.
7/8 till 14/8 - En vecka på Hasslö med tre av jordens bästa människor; Malin, David och Thomas.
18/8 - Återträff med Danielsgårdarna.
21/8 till 23/8 - Konfirmationshelg.
29/10 till 1/11 - Emma och hennes mamma hälsar på mig i Bajsland

Jag hoppas ni ger mig mer att se fram emot mellan augusti och oktober. Puss och godnatt


Du är bäst. Kommer jag missa din födelsedag?

Do you know what it feels like, being alone?

2008-07-20 | 01:32:39

Den 25e augusti lämnar jag Sverige. Det känns helkonstigt. När jag kommer hem till Stockholm nästa gång, runt 3e augusti, måste jag börja packa ner mina tillhörigheter i flyttkartonger. Sedan måste jag även bestämma hur mitt rum där borta ska se ut, skaffa en turkisk mobil, träffa alla jag måste träffa innan jag åker o.s.v. Ni måste hälsa på mig, annars kommer jag bli helt ensam (förutom syster) där borta. Där borta, hur ska borta kunna bli hemma? Jag vill inte. Jag vill verkligen inte..

Nya kategorier

2008-07-19 | 13:44:01

Vilket konstigt ord! Kategori. Lyssna på det! Hur som helst. Nu finns det tre nya kategorier här på bloggen. De är:

Destination bajs - (Jag snodde det otroligt fyndiga namnet av min kära syster.) Det är som det låter. Jag skriver om destination bajs (Turkiet) och allt som hör där till.
Kärlek och annat skit - Om allt som dyker upp i mitt huvud. Om människor och annat jag tycker fruktansvärt mycket om, men även om det jag är irriterad, arg, ledsen eller liknande över.
Ord kan göra under - Ord kan göra under. Det kan vara ord/meningar som får hjärtat att smälta, eller det kan vara ord/meningar som efteråt får en att känna sig lite smartare. Eller också är det bara ord som jag tycker om, som säger mig något.

Kallas det kärlek?

2008-07-19 | 01:36:32

Den där pirrande känslan i magen. Fjärilar små som myror kittlar dig inifrån, vänder hela magen ut- och in. I huvudet snurrar det bara runt, runt. Fötterna lämnar marken, svävar upp i rymden. Allt är upp- och ner. Hela världen står på ända. Fnittret bubblar upp i halsen. Hjärtat slåt ett extra slag. Två extra slag. Tre extra slag. Bankar som en hammare mot en ensam spik. Pulsen går i 500, kroppen dunkar, skakar, darrar. Du saknar honom direkt när han har gått. Hjärtat vill hoppa ur bröstet och springa efter. Alla dina andra tankar utplånas, skapar sig en plats i mitten av hjärnan och knuffar undan allt annat. Benen i kroppen tappar sin funktion, lämnar dig knäsvag, som en geléklumt, hjälplös och ensam. Det finns bara en. En enda.


If you're a dream, then come true

2008-07-19 | 00:38:58

Pizza kommer bli min död. Så mycket jag har ätit de senaste veckorna har jag inte ätit på ett år förut. Och nej, jag var inte alls ledig idag. Malin har gått och blivit sjuk så jag tog över hennes jobbtid. Jag börjar bli riktigt skillad på kassan och allt det andra nu, så det är roligare att jobba. Jag har fått en yrkesskada, skurit mig på en pizzakartong. Visst låter det proffsigt? 

        [DET FINNS INGA FINA BILDER PÅ PIZZOR PÅ GOOGLE.SE]

Hemma ligger flyttkartonger som väntar på att packas. Jag vill inte..

Krig

2008-07-18 | 02:15:22

Wazzuuup mah brothers? Jag är övertrött ska jag säga er! Somnade runt halv åtta imorse. Niclas och Kennie stayed the night så vi fick sällskap vid frukosten. Innan de drog hem hade vi även krig med tigerbalsam. Jag tror inte att någon lämnade stugan utan svidande ansikte. Resten av dagen har jag jobbat. Imorgon är jag leeeedig. pUSS folket.


Förlåt

2008-07-15 | 22:38:16

Sorry för dålig uppdatering. Dagen igår var ganska seg. Min syster skulle tillbaka till Sthlm så vi åkte till Karlskrona för att lämna henne vid tågstationen. Annars har det inte hänt så mycket, eftersom Doppet har stängt på måndagar var det inget jobb för någon av oss.

På kvällen hade jag, Malin och Anna tjejkväll i vår mysiga stuga. Det var väldigt trevligt. Någon gång på natten bestämde vi oss för att, tillsammans med Niclas och Kennie, gå till havet och bada. Men när vi väl var framme dissade vi den idén och tog nattdopp i poolen istället. Natten fortsatte i vår stuga där vi snackade fram till fem på morgonen. Trots det har jag idag varit pigg och på bra humör. Gick runt och sjöng på jobbet.Rebirthing - Skillet

2008-07-14 | 12:55:37

Nu ska jag ut i solen, men ni ska få lite musik. Enjoy!
Morgonpigg

2008-07-14 | 12:12:51

Hej folk. Idag är det strålande sol. Och jag sitter inomhus.. Jag har aldrig riktigt tänkt på hur skönt det är att vara vaken tidigt på morgonen. Det är jätteskönt! Idag gick jag upp vid tio när mina två sjusovarvänner fortfarande sussade sött. Och så lade jag mig i solen och stekte lite. Visst ser det ganska härligt ut?Grym kväll

2008-07-13 | 13:50:52

Igår var det alltså Hasslö Musikfestival. Jag jobbade mestadels av kvällen men jag hann se lite innan jag började och Björn Rosenström när jag slutade. Bland annat var det Dreamania (Philip, Jens, Mattias, Filip & Daniel) som spelade. Så lite bilder från dagen ska ni få. Idag väntas jobb, och det kommer antagligen vara lika stressigt som igår. Men det är faktiskt roligare när det finns saker att göra istället för att bara gå runt och lalla. PussSöta

2008-07-13 | 11:58:05

Åh, läs tjuvlyssningen! Söta gubbar ftw


Tips

2008-07-12 | 11:08:35

Tänkte bara tipsa om tre kanonskivor så här på morgonkvisten innan jag drar ner till festivalen.

The All-American Rejects, The All-American Rejects
Billy Talent, Billy Talent
Yellowcard, Lights and Sounds

  

Dröm sött

2008-07-12 | 01:00:38

Här kommer ett inlägg mitt i natten (surprise). Idag har jag jobbat som sagt. Hela denna helgen ska jag jobba och det kommer vara väldigt stressigt eftersom det är Hasslö musikfestival, vilket innebär massa folk. Det som är extra roligt med festivalen är att det är folk vi känner som ska spela/uppträda. Nu väntas ett avsnitt av One Tree Hill och sedan är det sängen som gäller. Jag bjuder på en bild på två av mina bästa vänner. Stor kärlek till er!Nytt

2008-07-11 | 14:37:38

Nu har jag fixat om lite här på bloggen med ny header och bakgrund. Jag blir så himla glad när jag lyckas få det att funka, haha! Vad tycker ni?

Nattbloggning

2008-07-11 | 00:39:59

Varför bloggar jag alltid mitt i natten? Jag vet inte! Men här kommer ett till nattinlägg i alla fall. Idag har jag jobbat mellan fyra och tio ungefär. Därför har det inte hänt så mycket idag förutom det. Nu ska jag och Malin iväg till Niclas för lite film kanske? Vi får se. Godnatt alla söta!

Ett annat godnatt

2008-07-10 | 01:59:56

Så kan kvällen också avslutas. Med One Tree Hill. Satan vad jag älskar den serien alltså. Just nu är det säsong 4 som går för fullt i dvdn. Hoppas alla sover gott!

Godnatt

2008-07-09 | 02:30:28

Så ska dagen avslutas. Med lite kärlek.
Tandborstar och födelsedagar

2008-07-07 | 18:53:36

Jag orkar aldrig blogga, det händer så mycket annat. Idag har ingen av oss jobb i alla fall eftersom Doppet är stängt. Det tråkiga är att Cornelia är på väg hem, vi har precis varit i Karlskrona för att lämna henne vid tågstationen. Efter det storhandlade vi på coop och köpte nya personliga tandborstar allihopa. Till min syster köptes även avfärgning till hennes hår. Det ska bli spännande att se hur det blir!

Sedan vill jag passa på att gratta min älskade vän Frida på födelsedagen. Jag har tyvärr ingen bild på dig på denna dator, men du får ett hjärta istället, för att jag tycker om dig så mycket.Gästbloggning by Cornelia my love

2008-07-05 | 23:43:32

Hej allihopa!
Jag, Malin och Astrid sitter hemma hos Niclas som vanligt med Kennie och Olsson. Vi har det roligt i alla fall och vi ser Good Luck Chuck.
Idag har jag haft lite qualitytime med Astridminbästa och vi cyklade till Almö och det var mysigt och jag kommer sakna henne så sjukt mycket i höst alltså. Att få prata med henne om ALLTING, att kunna göra impulsiva grejer och att bara få vara med henne. Det kommer vara så mobbat att hon inte är här när vi börjar gymnasiet och jag önskar att hon skulle vara det.

Jag skulle bara vilja berätta för er att jag verkligen älskar Astrid. Hon är en av världens finaste personer, så himla omtänksam och snäll och hon lyssnar alltid på mig och förstår mig och är så himla perfekt, perfektare än man kan vara nästan. Hon är typ snällast och bästast och ja, allt sådant.

Men nu ska jag återgå till den här underbart bra filmen.
Puss på er alla!Favorit i repris

2008-07-05 | 00:15:09

Här kommer ett till inlägg direkt från Niclas hus. Här är även Malin, Cornelia, Kennie och Mattias. Vet inte riktigt varför jag inte skrev något igår men det blev bara inte så. Idag har jag haft min första dag på jobbet. Det var kul men lite jobbigt ibland. Jag fick stå i kassan och ge ut mat, diska och torka av bord, svara i telefon och ta emot beställningar samt göra deghögar till fina bollar. När jag kom hem fick jag en välförtjänt god middag bestående av ris, kyckling, currysås och sockerkaka till efterrätt.

Dessutom har vi kanonväder! Mina axlar är brända, men annars har det bara fört med sig bra saker. Hur har alla det?


Hos Niclas

2008-07-02 | 22:19:26

Nu är jag, Cornelia och Malin hos Niclas och vi har precis fått se honom slå lite golfbollar. Inför resten av kvällen letar vi för fullt efter en film som vi kan kolla på. Eller, jag sitter här medan de andra bråkar om vilken film vi ska se. Tänk att det kan vara så svårt att hitta en som alla kan tänka sig. Jag måste berätta för er om Niclas häftiga dator. Skärmen är alldeles fyrkantig! Och på tangentbordet finns en liten skärm där det står vilken musik som spelas. Fett ballt! Dessutom är hans tv enoooormt stor.

                                                       Och här har vi honom..


Direkt från Hasslö

2008-07-02 | 17:44:57

Oj vad vi har kul. Hela tiden. Hihihi. Ni får fler bilder, kanske ikväll, men bara för att alla vill se hur kul vi har så får ni denna:


På räls

2008-07-01 | 13:01:43

Efter mycket om och men funkar min internetbiljett så jag sitter här och surfar på tåget. Bredvid mig sitter min trogna vän Mabit. Om ungefär 40 minuter är vi i Alvesta där vi ska byta tåg. Det är alltid kul att åka tåg, det finns så många knäppa människor överallt. En liten tjej kastade kort på mig och Malin! Vad är det liksom? Nu ska jag bjuda på en (vacker) tågbild.

Puss på alla!RSS 2.0