Så jäkla fint

2012-09-30 | 19:17:36

 
Inte min bild, men Guuuuud vad hösten är vacker. Har skogspromenerat med syster, cyklat affischeringsrunda och tagit flertalet springrundor bara för att få njuta lite av alla färger. Åh, när solen ligger på löven. Man nästan dör av överdriven estetisk tilltalighet. 
 

Dagens hemskhet

2012-09-29 | 17:16:39

När jag kom till jobbet i morse låg det en skadad duva utanför porten. Överallt låg fjädrar och fågeln hade ett stort blodigt sår på ryggen. Den sprattlade och kunde inte flyga därifrån. Troligtvis hade den blivit attackerad av en katt eller liknande. Fy fan säger jag bara. 
 
Ringde till viltjouren och djurambulansen som kom och hämtade den. 
Kan inte tänka mig annat än att den blev avlivad. 
 
Jag må ogilla fåglar, men ett skadat djur är alltid ett skadat djur. Rest in peace lilla duvis
 
 

Nöff nöff

2012-09-28 | 14:16:41

 
En liten grisekno till min besatta syster. Ihopknåpad efter detta mönster.

Julafton i september

2012-09-28 | 13:16:11

Igår när jag var hemma och rotade runt hittade jag (med hjälp av mammas stora vetskap) en massa garner och blev alldeles till mig av lycka. Idag fick jag den här i present av min fina arbetskamrat och nu vet jag knappt vad jag ska göra av all inspiration. Åååh, jag längtar till pensionen och då jag kan pyssla dagarna i ända!
 

En skouppdatering

2012-09-28 | 07:37:49

 
 
Nu har mina fina skor testats på både asfalt och i terräng, snabbt och långsamt, i regn och i strålande sol. Än är jag toknöjd och känner mig lite som en snabb drake med blå tassar när jag bär dem. Tumme upp! 

Impulsgrej

2012-09-27 | 13:37:43

Igår fick jag ett plötsligt infall och bestämde mig för att göra mandelyoghurt. Köpte ingredienser fem minuter innan affären stängde och lade mandlarna i blöt när jag kom hem. I morse gjorde jag mumsig mandelmjölk som senare ska bli yoghurt. Det ska bli sååå spännande att testa. Återkommer med resultat! 
 
 

Skypefrulle

2012-09-26 | 10:39:04

 
 
+ Kaffe självklart. 
 
Dagen började med en mysig frukostdate över skype med min fina pojke. Vi hade båda sovmorgon (jag hade dock tre timmar längre hohohihi) så det passade ypperligt. Nu ska jag ordna med grejer som jag skjutit upp och sen blir det kvällsjobb! 

Dagens adrenalinrush

2012-09-25 | 21:13:49

 
 
Efter middagen bestämde vi (jag, syster och far) oss för att åka och handla. Då vi var under liiiite tidspress fick vi springa runt i affären som tre yra höns och samla på oss alla varor. Vi använde en sån här blip-grej för att det skulle gå snabbt, men självklart blev vi slumpvis utvalda för kontroll i kassan............ TROTS detta tog hela besöket, från bildörrsöppning till bildörrsstängning, bara FEMTON minuter
 
Man var rejält uppe i varv efter den rundan! 

Random veckodag

2012-09-25 | 15:14:00

Idag känns det som måndag fast det är tisdag. Helgen var perfekt men nu är jag tillbaka till vardagen. Har kokat korv i mängder och ska träna med min syster när jag slutar. Vi hörs senare!

 


Och så bär det hemåt igen

2012-09-24 | 17:34:00


Das Leben Der Anderen

2012-09-24 | 12:34:00

Eller De Andras Liv som den svenska titeln är, utspelar sig i Östberlin på 80-talet och handlar om en Stasi-man och hans uppdrag att förfölja, avlyssna och vidarerapportera om författaren Georg Dreyman. Den visar tydligt hur Stasi kontrollerade dåtidens samhälle och jag har svårt att förstå att det faktiskt var så här det gick till för mindre än 30 år sedan. 
 
En gripande, smart och vacker film om människans godhet som vi såg igår kväll. Se!
 
 

Söndagsbestyr i Linköping

2012-09-23 | 16:54:49

Idag har vi bland annat sprungit till Ica MAXI för att hämta en gratis matlåda, gjort en episk omelett och bastat.

Nu: kaffe!


Söndagsfrukost

2012-09-23 | 11:25:02

 
 
Med ett välfyllt kylskåp och skafferi blev frukosten en fröjd. Gröt, yoghurt, kvarg, hallon, ägg, multivitaminjuice, mackor, ost och skinka. Sjukt lyxigt i ett studenthem! 
 
Nu: kaffe! 

Regn och mys i Linköping

2012-09-23 | 10:57:59

Igår regnade det hela dagen. Vi gjorde en rejäl cykelutflykt till Tornby (handelsplats där alla stora varuhus/mataffärer finns) och storhandlade mat. Fy vad det är kul att springa runt och leta extrapriser och bra deals. 
 
Systemet fick också ett besök och sedan skulle vi försöka ta oss hem med alla kassar och kartonger. 
 
 
 
Men det gick! Till kvällen blev det finfin och extremt god middag. Baconlindad sparris till förrätt och örtkryddad kyckling med ugnsbakade grönsaker och svampsås till huvudrätt. Rött vin till det. Höstigt och mustigt och helt fantastiskt. 

Helgsemester

2012-09-22 | 15:50:00

Anledningen till att jag var så glad igår var ju självklart att jag skulle till Linköping och pussa på min grabb. Tågresan var mysig och utanför regnade det. Blev mött på stationen och fick en blöt promenad genom stan innan vi kom in i värmen.

Äntligen helg.

 


Höstig fredag

2012-09-21 | 15:51:49

Idag känner jag mig så himla glad (någon som kan gissa varför?)!
 
Det känns verkligen att det är höst. Jag och Anders (vaktmästarkollega) har pysslat i trädgården och bakat en äppelkaka till våra arbetskamrater. Olyckligtvis hade de flesta gått när vi ställde fram den. Så nu finns det massa äppelkaka kvar. Om ni kommer hit får ni smaka!
 
 

Too good to be true

2012-09-21 | 07:20:41

Självklart var det för bra för att vara sant. Det personliga träningsschemat, motivationsprogrammet och PT-träffarna har jag vunnit, men för att kunna utnyttja det måste jag så klart bli medlem. Ett medlemskap kostar 500 kr i månaden och man binder då upp sig i ett år = 6000 kr = känns inte riktigt som att det är jag som är vinnare längre. 
 
Hm. 
 
Jag är lite smått allergisk mot att binda upp mig så där. 
Tror jag spenderar hösten med dessa istället. 
 
Nu: kaffe! 
 
 

Utläggning om godis

2012-09-20 | 15:28:00

Om någon av er skulle få för sig att köpa godis till mig så kanske ni undrar vad jag tycker om. Därför tänkte jag ha en liten utläggning. Det måste ju bli rätt liksom.

Det finns tre ledord, och följer man dem blir det nästan alltid rätt.
Salt, surt och choklad.

Salt syftar självklart på saltlakrits. Det ska vara salt (sötlakrits är ju bland det äckligaste) och helst inte segt. Det är svårt med lakrits för många är antingen för osalta, smakar för mycket anis eller fastnar i tänderna. Några favoriter är i alla fall: stora hallon/lakritsskallar, saltskallar och salta bläckfiskar.

Det sura ska vara surt och mjukt. Gärna inte smaka alltför artificiellt. Några favoriter är: stora surskallar, citronläppar, rosa sura bläckfiskar, sodapops, vattenmeloner, sura körsbär och sura aprikoser.
 
Bäst är att ta en stor hallon/lakritsskalle och en stor surskalle och äta dem tillsammans.

Chokladen är god att bryta av med, men det får inte vara vilken som helst. Jag gillar: center och plopp, geisha, sjöfrukter och den gamla chokladtoffén.

Inga söta gelegodisar eller hårda karameller. USCH på dem.
 
Här har ni ett bra exempel på en bra godispåse:
 
 

Torsdag 11.58

2012-09-20 | 11:58:00

 
 
Kuverterar och adresserar brev, säljer sopplunch-biljetter och får höra skönsång från kyrkan. Ganska trevligt. Ha en bra dag allihopa.
 

Snart på mina fötter

2012-09-19 | 20:52:47

Idag hämtade jag ut mina fiiiina löparskor och äntligen blev det rätt. Än så länge ligger de kvar i kartongen men SATAN (förlåt för att jag svär) vad jag är sugen på att springa nu. (Mest för att visa hela världen hur fina de är)
 
 

Att komma ihåg till nästa gång

2012-09-19 | 09:16:04

Dagen innan jag ska ha sovmorgon glömmer jag av någon mystisk anledning alltid bort att jag inte kan sova på morgonen. Jag sitter uppe några timmar för länge men ursäkten att "jag kan ju ändå sova ut imorgon" och sen när morgonen kommer vaknar jag innan 8. Trött men obenägen att somna om. Att jag aldrig lär mig! 
 


Inlägg av en vinnare

2012-09-18 | 22:27:34

En kul grej hände idag. Blev uppringd av en man som påstod att jag hade vunnit en tävling. Jag, som aldrig vinner något (förutom den gången på Liseberg då jag vann en jättestor nalle OCH en liten nalle) och som för länge sedan har gett upp drömmen om att bli rik på Triss.
 
Men kan ni tänka er, jag hade vunnit! 
Det är alltså så här det känns att vara en vinnare. En av 40 i hela Sverige. Jag måste ha extra mycket tur idag (borde ha köpt en lott!!). Är i chock, för sånt här händer bara inte. Jag misstänker nästan att det är någon som luras med mig. 
 
 
Om det är ett skämt eller ej återstår att se. I will keep you posted.

Mina känslor för fåglar

2012-09-18 | 14:34:00

Min mamma är livrädd för fåglar. Det kan bero på någon av de hemska saker (attackerande fåglar) hon fick uppleva som barn. Och I don't blame her (kanske har jag ärvt rädslan), för fåglar är sjukt äckliga. Inte nog med att de kan röra sig framåt, bakåt och åt sidorna (som normala djur), utan även uppåt och nedåt, kors och tvärs och helt oberäkneligt. Jag syftar alltså på deras förmåga att flyga. Det är säkert jättebra och praktiskt för dem, men för oss andra är det bara fruktansvärt obehagligt.
 
Bland det värsta jag vet är att gå över ett torg fullt med duvor, för när som helst kan de (alla på samma gång) få för sig att flyga därifrån, och gärna precis ovanför mitt huvud.
 
En annan sak jag ogillar är att gå under fåglar. Jag är nämligen bombsäker på att de kommer bajsa på mig (någon evolutionär försvarsmekanism). Det hände min kompis en gång, och det har NÄSTAN hänt mig. Sen dess går jag aldrig under en lyktstolpe som en fågel sitter på.
 
 

Kyrkvaktssysselsättning

2012-09-18 | 11:12:00

 
En av våra (vaktmästeriets) arbetsuppgifter är att välkomna besökare och svara på eventuella frågor om allt möjligt. Då sitter man vid entrén som också kallas för kyrkvakten. Ibland är besökarna få och sitter man då en längre tid (typ halva arbetsdagen) tenderar det att bli lite långtråkigt. Därför är det bra att ha en kyrkvaktssysselsättning.
När jag inte googlar saker (man kan lära sig sjukt mycket på bara någon timme i kyrkvakten), löser korsord, bloggar eller kuverterar brev brukar jag ta fram mitt lapptäcke och sy lite på det. Tanken är att det, när det är klart, ska skickas till ett barnhem i Indien.
 
 


 
 

Varför det är så lätt att spilla kaffe

2012-09-18 | 06:33:00

 
Medan jag satt här och njöt av min morgonkaffe snubblade jag (inte bokstavligt) över en artikel om kaffespill. Det har nämligen gjorts en studie om det här på ett universitet i Santa Barbara, där de har kommit fram till att vardagliga muggstorlekar olyckligtvis (men helt slumpmässigt) samvarierar med "normal" gång så att vågrörelser i den lättflytande vätskan uppmuntras.
 
"Med andra ord: Om man går naturligt och bär på en kaffekopp som är 10 centimeter hög och 7 centimeter bred är det närmast självuppfyllande att det bildas en sorts pendelrörelse som förstärks och att man till slut spiller, vilket oftast inträffar mellan det sjunde och tionde steget."

Någon annan gång

2012-09-17 | 20:47:00

 
 
Sista helgen i augusti åkte jag på konferensresa med jobbet till Berlin. Fredag till söndag och jag hann väl få en uppfattning om staden, men inte så mycket mer. Vi var på studiebesök och fina middagar och hade inte så mycket tid över till sightseeing. Det jag såg var långt över förväntan (hade av någon anledning fått för mig att Berlin är en tråkig stad), och nu vill jag tillbaka. Eller jag ska tillbaka. Vet bara inte när. 

En liten dröm

2012-09-17 | 14:59:13

Ikväll väntas reseplanering med Malin och det bara spritter i mig när jag tänker på det. Mest p.g.a. resan då, men planering är ju faktiskt också sjukt roligt och nästan lika spännande som att vara DÄR. (Jag kanske borde planera resor lite oftare, och resa lite mer sällan. För att vara snäll mot plånboken...)
 
Alldeles nyss slog det mig att det finns fanimej tigrar på Sumatra. För er som inte känner mig så väl kan jag berätta att jag var besatt av tigrar när jag var yngre (skrev en bok om dem i mellanstadiet... eller ja, ctrl+c ctrl+v var väl den metoden jag använde mig mest av).
 
Nu har jag googlat, läst och skrivit ner alla platser det kan tänkas finnas tigrar. Så att vi ska ha största möjliga chans att eventuellt få syn på en. Det vore drömmen alltså.
 
 

Framtiden

2012-09-17 | 08:15:35

 
Lite saker att se fram emot: 
 
- Helgen, då jag får  1. åka tåg <3,
                              2. återse mysiga Linköping <3 och
                              3. träffa finaste pojken (ovan) <3
 
- Två helger senare, då jag får 1. åka tåg <3,
                                             2. återse kära Lund och mina kära morföräldrar <3 
                                             3. återse Köpenhamn och
                                             4. träffa finaste pojken (ovan) <3
 
- Torsdagar i oktober/november, då jag ska gå en målarkurs!
 
- Januari, då jag och bästa vän lämnar landet och flyger mot varmare breddgrader. 
 
- April, då vi kommer hem och får träffa alla igen. 

Vi är på gång

2012-09-16 | 19:52:06

Eftermiddagen vigdes åt två kära vänner. En av dem (höger) lever numera livet i Uppsala, och den andra (vänster) flyttar om en vecka till USA för att spendera ett år där. Det är verkligen nu det börjar hända grejer. Folk gör saker, de flyttar hemifrån, börjar studera, åker utomlands och ser världen. De startar, förändrar, förbättrar sina liv, testar något nytt, slår sig ner. Det är liksom turbulens i hela mitt umgänge, för alla är mitt uppe i någon stor förändring. 
 
Det är roligt tycker jag. Spännande, läskigt och häftigt. Jävligt bra!
 

Det här med skoköp

2012-09-16 | 13:17:00

 
Nyss var jag ute och sprang en runda. Men nu ska vi inte prata om det, utan istället snabbt övergå till dagens ämne, nämligen det här med att köpa skor. Närmare bestämt löparskor. 
 
Skorna ovan minns jag inte när de införskaffades och således var det alldeles för länge sedan. Jag kan tänka mig fem år och kanske till och med längre än så. Det var därför dags för mig att köpa nya och efter att ha skjutit upp det i några månader tog jag tag i saken och åkte in till löplabbet, stod barfota på en sådan där glas-spegellåda, sprang på löpband och testade ett antal skor. Fick också med mig ett par hem som jag var mycket nöjd med. 
 
Slutet gott, allting gott, skulle man kunna tro. 
 
Men snål som jag är kollade jag upp skorna på prisjakt och insåg till min förfäran att jag skulle kunna få skorna billigare. Jag blev tvungen att lämna tillbaka dem för att istället vända mig till internetet (hade ju redan fått min expertbedömning). Valde en annan skomodell - som jag också hade tittat på i butiken - och klickade hem ett par. Bara några dagar senare kom de och var såååå fina. 
 
Men FÖR SMÅ.
 
Tillbaka med dem. Köpte en större storlek på en annan sida och nu väntar jag med spänning på mitt nya paket. Förhoppningsvis det sista.
 
Fortsättning följer...

En summering av mitt liv

2012-09-16 | 09:32:00

Jag vet att ni saknar mig och mina fantastiska blogginlägg så jag ska försöka bli bättre på att uppdatera. Och helt ärligt tror jag att det kan bli mer frekvent framöver då jag äntligen har Photoshop på min nya dator.
 
Hur som helst. 
 
Mitt liv är inte överdrivet händelserikt nu för tiden. Jag jobbar mest, och taggar inför det som komma skall. I veckan hände dock en rolig grej på jobbet. Jag ska måla upp scenariot för er: jag pysslar i köket på morgonen, efter att ha öppnat upp i huset. Jag fyller diskmaskinen, sätter på kaffebryggaren, städar undan från gårdagen. I samma veva märker jag att köksbänken är dåligt städad och skulle behöva ett svep med disktrasan. Det är smulor från kakor, matfläckar och spill från... men vänta nu
 
VAD är det DÄR? 
 
En hoppade APA på bänken. På väg mot en trädgren någonstans. 
 
 
Den fick vara kvar. <3

Svart guld

2012-09-16 | 09:12:24

 
 Heeeej bloggen och mina fina trogna läsare! 
 
Här ovan ser ni en bit lakritsrot som jag har tuggat på. Sjuuukt smarrig ska ni veta.
 
 
 Jag var alltså på lakritsprovning med Emma igår. Tillsammans med 13 andra lakritsfantaster gick vi igenom historia, tillverkning, smaksättning och kuriosa. Det var intressant, lärorikt, roligt och otroligt gott. 
 


Det blev också, inte helt oväntat, massor av lakrits. Ren lakrits, olika sorters sötlakrits, olika sorters saltlakrits, lakrits med choklad, kryddstark lakrits, mjuk, hård och krämig lakrits, lakritssylt, lakritshonung. För att nämna några. Jag köpte hem den saltaste lakritsen du kan tänka dig, samt en påse isländsk chokladdoppad lakrits
 
Detta gjordes på Choklad & Lakrits som ligger på S:t Eriksgatan 99 i Stockholm. En jättemysig liten butik för alla finsmakare. Mmmmm. 
 

RSS 2.0