(O)taggad chey

2011-03-29 | 14:40:35

Hallå i stugan! Jag är lite deppig för att det snöar och jag är sjuk. Måste verkligen se till att bli frisk till imorgon för då är det dags för årets första studentskiva. Och inte nog med det, min egen skiva! Wooooh. Party party. Nu ska jag bli av med den här sjukdomen och tagga till! Puss

Söndagskaffe

2011-03-27 | 15:57:36

Idag har jag druckit kaffe med tanterna och lyssnat på berättelser om resor, kriget och bältros. Och så fick jag en ros av en av herrarna, bara för att jag fyllde år i tisdags. Jag älskar mitt jobb hihih.



Förvirring

2011-03-27 | 11:05:44

I morse när jag vaknade rådde total förvirring i mitt huvud. Var är jag? Varför har inte alarmet ringt? Är det måndag? Vad är klockan? Varför känns det extremt konstigt? Har jag försovit mig? Vem är jag?! Okej, riktigt förvirrad var jag kanske inte. Men nästan. Och det berodde inte på alkoholförtäring utan snarare en blandning av förkylning, urladdad mobil och förvirringen klockomställning kan medföra.


[Källa]

Nu vill jag 1. sova, 2. att den äckliga kylan försvinner och våren kommer på riktigt, 3. sova. Men det dröjer nog några timmar...


You have me hypnotised

2011-03-26 | 18:10:24

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic


Den här veckan har medfört följande insikter och lärdomar
- Jag kommer nog aldrig få vakna till födelsedagssång.
- Matte kan vara svårt.
- Kaffe är gott. 
- Jag borde verkligen börja läsa tidningen.
- Skavsår gör extremt ont.

Lördagssysselsättning

2011-03-26 | 13:48:09

Här sitter jag och blir allmänbildad. Den senaste timmen har jag (utöver att vakta kyrkan) läst, löst korsord, kollat igenom dn.se och svd.se samt slagit upp ord! Låter kanske inte överdrivet party, men intressant är det.
I morse tänkte jag gå upp tidigare och springa, men när jag vaknade hade jag helt plötsligt jätteont i halsen. Det är de dumma temperaturväxlingarna som lurar en att ta på sig för lite kläder. Taskigt.

Trevlig lördaaaag

Sol och våffeldag

2011-03-25 | 10:29:29



Våffla i toppstugan förra året.

Glad våffeldag människor! För mig blir det nog ingen våffla idag för skolan bjuder på pannkakor och ikväll blir det kyckling. Men jag åt våfflor på sportlovet, så det gör inget!
     Igår satt jag barnvakt hela kvällen och fick på köpet lära mig en hel massa om vad som händer i världen (tack vare världen kanske mest allmänbildade tioåring). Vi åt även pizza och ritade ormar för glatta livet. Otroligt skön kväll om jag får säga det själv.

Min födelsedag var förresten typ awesome! Eller inte typ, den VAR awesome. Tack ni som vad med <3

 


22 mars 2011

2011-03-22 | 14:22:13



Har haft en fantastisk födelsedagsförmiddag. Den började med sång och presenter på sängen (vaknade innan detta året också..), följt av en springtur i vårsolen (nu är det faktiskt vår på riktigt!), en lång dusch och ett telefonsamtal med mormor. Sen kom Cornelia och vi åt en fet underbar födelsedagsbrunch. Jag fick världens finaste blommor som luktar hur gott som helst! Har även blivit grattad av ett gäng hundar (fast okej, de visste inte att jag fyller år, men ändå), hotmail och cdon.com.

Tack för alla gratulationer <3
Strax ska jag iväg och passa barn och sen blir det firande! Pusss/nittonåringen


Luring!

2011-03-21 | 22:35:00

Hehe... ni vart sajkade, för här kommer en till puss från mig som 18åring. Nu blir jag 19 om nästan exakt två timmar och tio minuter!





Tänkte hålla mig vaken en stund till (trots att jag är supertrött!) så jag inte vaknar innan födelsedagssången imorgon. Dock har det aldrig, under dessa 18 år, hänt att jag sovit när familjen kommer in och grattar, så troligtvis vaknar jag ändå. 
   Har alltid velat veta hur det känns att vakna av själva sången, så vi får hoppas på att 19 är det magiska talet. Hade varit fint! Pusspuss


Birthday coming up

2011-03-21 | 14:56:10




Jo jo minsann, imorgon fyller jag NITTON.
Och jag tror inte att en studiedag någonsin kommit så passande. Dessutom förväntas strålande sol med ca 10 plusgrader, och på onsdag har jag sovmorgon. Kan det bli bättre? Skulle inte tro det va!
Nu får vi bara hoppas att alla inte bara glömmer bort (kanske därför jag skriver detta inlägg hehe....)...
Här får ni en sista puss av 18åriga mig: puss!

Smile

2011-03-21 | 09:58:38

I fredags, när jag var på väg hem från mina söta barn, tänkte jag att man kan nog bli lycklig av att le. Med alla endorfiner som utsöndras måste det ju liksom gå att lura kroppen att man är extremt glad hela tiden. Var så klart tvungen att testa min teori, så resten av vägen gick jag och log för mig själv. Kände mig lite som ett psykfall men, hör och häpna, det funkar! Så fort man ler känns faktiskt allt bra, hur dåligt det än kanske är. 

Morotskakehelg

2011-03-20 | 20:39:54

Den här helgen har varit som en morotskaka. 17 timmars jobb, som den pepparkaksaktiga morotskakegrunden. Inte en helt jättetråkig del, utan med sina kryddiga inslag. Dock lite enformig och väldigt mättande.
    Men helgen hade också gott om glasyr, meningsfulla stunder som gjorde hela bakverket. Ibland så kladdigt, rörigt, förvirrande att man undrar varför man gav sig in på det frånn början. Men mest alldeles ljuvligt och lent mot tungan. Den där känslan av girighet, att bara vilja ha mer, nu!, blandat med ångesten över att man kanske inte borde ta en bit till. För det skulle förstöra njutningen.



P.s. detta är ingen morotskaka.


When you walk in the room

2011-03-20 | 19:39:58

My heart goes BOOM








Bästa bästa Rise Against med bästa bästa Daniella igår.


Kaffe hohoho

2011-03-20 | 13:44:00

Sitter här på min lunchrast och är fortfarande i ett konstigt rus efter att ha druckit svart kaffe för första gången i mitt liv. Fy fan vad vidrigt det var, men oj vad vuxen jag känner mig nu! Hihi. Trevlig söndag



All we are is entertainment

2011-03-18 | 14:00:33

Hohoho jag är sjukt taggad... Kom nu, lördag kväll!


(Sov)morgon

2011-03-18 | 09:31:55




Åhåhåå vilken skön morgon. Dock verkar det som att min kropp har bestämt sig för att vakna klockan 6, oavsett när jag behöver gå upp. Men det ska vi inte hänga läpp över, för jag har hunnit med massor. En dålig film, en lång underbar frukost, en dansk dokumentär, två avsnitt av Jims Värld, en liten promenad, ett korsord och massa planering inför framtiden.
     Nu, med knappt två timmar kvar innan jag måste gå hemifrån, ska jag duscha och lyssna på musik så öronen blöder. Wääää. Fredagspuss!


Chocolat

2011-03-17 | 15:15:44

Förresten så är Chocolat en himla bra film. Hade inte alls höga förväntningar när jag började kolla, för av någon anledning hade jag fått för mig att den är lite b. Men den var helt fantastisk. Och Depp ser ju inte fy skam ut heller!


 

Can you see the end?

2011-03-17 | 14:17:12

Titta vad det smälter på bra! Om ni jämför med hur det såg ut [här]. Visserligen var det svinkallt idag, och inte alls lika härligt klarblått på himlen, men våren är nog på väg ska ni se.

Idag väntar barnpassning i några timmar och efter det ska jag träffa Eric. Imorgon har jag sovmorgon wiihohoih. Helt otroligt att det är snart är helg igen. Snart är vi gamla, gott folk!


Efterlängtad lillasyster

2011-03-15 | 13:21:59

Idag kommer min bebis hem woop woop!


Just nu

2011-03-14 | 19:07:32

Absorberar Tv4-nyheterna genom Bengt Magnussons ljuvliga stämma efter en livlig barnpassning som bjöd på rättegångar och tårta. Trevlig måndag allesammans!



Slapp söndagsförmiddag

2011-03-13 | 15:00:41

Vad gör människor?! Gå in och blogga med er! NU. Allvarligt talat prenumererar jag på 40 bloggar och senaste inlägget någon publicerade var för flera timmar sen. Okej att vissa har bättre saker för sig, men någon måste väl ändå sitta framför skärmen precis som jag. Eller är det bara mina söndagar som ser ut så här?

Försökte först få igång dvdn för att kolla på Chocolat, men den ville inte samarbeta så jag gav upp ganska snabbt. Sedan dess har jag förgäves zappat mellan tvkanalerna efter något vettigt att titta på. Till slut stod det mellan Vem vet mest? och Our Lives: Living With Half a Brain, så nu är jag fast i den här fantastiskt intressanta dokumentären om barn med hjärnskador. Trevlig söndag allesammans!



Through desperate eyes

2011-03-13 | 11:05:27

We long for the horizon, while the sun is rising.

Och så var det söndag igen!



Att tiga ihjäl

2011-03-12 | 18:53:16



Idag har det varit väldigt tyst, men på ett bra sätt. Lugnt och rogivande. Lite segt från och till, men överlag bra. Tystnaden kan vara så himla skön. Ger en lite plats för tankar man annars inte har tid med på grund av allt annat som händer runt omkring.
     Men lika ofta, och kanske till och med oftare, är den raka motsatsen; obehaglig och skrämmande. Mer plågsam än alla onda ord tillsammans. Då får man bryta tystnaden, men en sådan sak, som ju verkar himla enkel, kan vara väldigt svår. Ibland är det omöjligt, då det är som viktigast att den bryts.

Smaklös konst

2011-03-11 | 18:47:38

Idag lät jag och Anna kreativiteten flöda i skolmatsalen. Det resulterade i detta vackra konstverk, bestående av potatisbulle, en gurkskiva, vitkålssallad, rivna morötter och citronpeppar. Enjoy!



Dagens lärdom

2011-03-11 | 16:26:04

Idag fick jag, den hårda vägen, lära mig att gummistövlar funkar bra i vattenpölar (förutsatt att de är hela såklart) men mindre bra på is. Gummistövlar på is orsakar halka och ont i rumpan.

På tal om is tycker jag att det går framåt med smältningen, så snart är det vår ska ni se! Och idag är det freeeeedag. Puss puss puss puss



Jordbävning och tsunami utanför Japan

2011-03-11 | 13:01:51







Källa

Man blir lite mörkrädd.

Sommarlängtan

2011-03-10 | 19:36:01



Det är sjukt vad jag längtar efter sommaren just nu. Solen, värmen och friheten. Saknar till och med bergsturerna i Turkiet. Lite.
     Kom just hem från mina fina barn och på den lilla promenaden blev jag bokstavligt talad piskad i ansiktet av äckligt snöblandat regn. När vi åt middag pratade vi om sommaren, om hur bra den är och hur skönt det är med sommarlov.

Kom igen nu vädret!! Öka på takten


Thinking inside the box

2011-03-09 | 21:38:26

Tumblr_lfl0pvy4dh1qgoi3so1_500_large

Den här bilden fick mig på bra humör. Nu blir det One Tree Hill och sängen. 06.50-bussen imorgon woho!


En trevlig liten lista

2011-03-09 | 18:20:36



Idag badade världen i sol, åtminstone under förmiddagen. Det tyckte jag var bra, och för att fortsätta på den tråden kommer här en trevlig liten lista på andra bra saker som kommer upp under den närmsta framtiden.

12 mars: legendarisk kväll med Eric
19 mars: RISE AGAINST
22 mars: 19 år! 
25 mars: våffeldagen mmmm 
30 mars: min skivaaa
2 april: högskoleprovet!!! eller inte
4 april: dif-aik

Och så drar alla studentskivor igång. Full rulle tills skolan slutar! Fick min studentmössa idag förresten. Den är fett fin.

Älskade sovmorgon

2011-03-09 | 08:16:53




Åh vad det är underbart att sova tills man vaknar av sig själv
.
Morgonen bjuder på en stor, härlig brunch och lite TV-tittande. Ska även ta en lång dusch och spela hög musik tills det är dags att åka till skolan. Puss på er!

Vet ni vad?

2011-03-08 | 22:44:57

Ikväll, om man blundar och tänker bort vinterjackan, känns det nästan som en kall sommarnatt. Sant? Sant. Himla bra tycker jag! Vad som gör saker och ting ännu bättre är att jag är klar med min samhällsanalys, har tjänat lite pengar ikväll och har sovmorgon imorgon. Sköönt. Godnatt världen. Puss på dig




Vår och bajs i luften

2011-03-08 | 15:11:12

Visst är det härligt? Nu börjar snön smälta bort och under den tinar alla gamla hundlortar upp så det luktar bajs överallt. Inte så trevligt kan man tycka, men jag tycker det är fint ändå för det betyder är våren är på gång.

Dagen har bjudit på skola, samhällsplugg och jobb. Låter kanske inte fasligt kul men jag måste ändå säga att det har varit en riktigt bra dag. Kanske mest tack vare solen!

Och titta på mitt nyaste fina armband:



Baby you're a firework

2011-03-07 | 18:58:44

Jag kände att jag var värd en liten paus från pluggandet, så jag lagade middag åt mig och min lilla skitunge till syster för att sedan (nu) blogga om det. På menyn stod majsschnitzel/citronbitar, gemelli, sugar snaps, gul paprika, cocktailtomater och gröna ärtor. Gottigottgott tyckte vi och nu ska jag återgå till min analys!





Kom hit, vår och sommar

2011-03-07 | 08:46:40

Nu kan snön gärna få smälta bort tycker jag. Vår och sommar, kom hit!



Rummaging for answers

2011-03-06 | 23:20:30


Dålig på att plugga hej

2011-03-06 | 18:30:21

Här har jag suttit en stund nu och försökt skriva en analys om global arbetsmarknad. Nåt vidare bra går det inte. Egentligen borde jag väl stänga av musiken, sluta blogga och bara skriva. Men det är tråkigt! Har gjort allt jag kunnat för att skjuta upp det;

bytt till mjukisbyxor (måste ju sitta bekvämt),
ändrat typsnitt på texten i word (finns det något mer motivationssänkande än Times New Roman?),
gjort en spellista (viktigt med bra pluggmusik),
skrivit rubriken på olika sätt (rätt ska det bli!),
laddat in bilder från kameran (måste ju också göras),
tvättat bort sminket (också bekvämlighet),
ätit middag (energi till hjärnan)
osv.

Skriv, SKRIV! Jag är sämst. SÄÄÄMST.

Men baka semlor kan jag! Och det har jag gjort idag. Jag har även promenerad med Cornelia och vi kunde minsann knäppa upp våra jackor när vi gick i solen.




Söndag och lite Vasalopp

2011-03-06 | 07:51:32



Startade denna fina Vasaloppssöndag med en liten springtur ute i kylan. Det var kallt och halt men hääärligt. Nu hinner jag precis se starten innan jag ska iväg och jobba några timmar. Söndagspuss!

Det smittar

2011-03-05 | 21:52:39



Lite trött.
Och förvirrad.

Home is where the heart is

2011-03-05 | 17:27:23

Nu är jag hemkommen efter en nattlig busstur genom Sverige. Efter tre timmars sömn i min egen säng känner jag mig som en människa igen, om än med lite mer ont i nacken än vanligt. Har massa överskottsenergi så den senaste timmen har jag mest sprungit runt och klättrat på bord i mina underbara 30krs leggings och världens kanske skönaste stickade tröja.

Lyssnar på glada McFly och känner mig allmänt taggad. Dock inte på de kommande veckorna som kommer innehålla lite för mycket plugg för min smak. På tal om det måste jag plugga NU. Hejdo

Här är min fina medalj förresten. För er som så hemskt gärna vill se den. He he.



RSS 2.0