VM-guld

2010-01-31 | 17:25:36



Fy fan vad fint Sverige!

Your heart is precious to me

2010-01-31 | 10:56:36

Jag får lite smått damp nu. Det funkar inte att ladda upp bilder och funkade inte igår heller.... Gaah. Tycker inte om att blogga utan bilder ju.

Hur som helst. Idag fyller David 18 år!!! Nu får han tyvärr ingen bild på sig själv upplagt här men det kanske kommer senare. Vill bara meddela världen om att David är bäst och i natt blev han myndig.

GRATTIS GRATTIS!


My heart is not for sale

2010-01-29 | 21:13:00




Jag tävlar om oversize-TEE'n (knepigt det blir när man blandar engelska och svenska!) som ni ser på bilden ovan. Det är extremt duktiga Sandra a.k.a. Kan Dee som har handritat motivet på tröjan, vilket får mig att vilja ha den ännu mer! Kolla in hennes blogg här
     Jag är verkligen inte en sådan som är med i såna här tävlingar, för att vara helt ärlig vet jag inte om jag någonsin har varit det förut, men trots det kunde jag inte stå emot denna gången eftersom den är så grymt snygg och min ekonomi tillåter mig inte riktig att köpa en från webshopen.


Friday I'm in love

2010-01-29 | 11:51:27

Där kom det. Sedan min bästa vän Malin uppmärksammade det har jag märkt att i princip varje fredag är det någon bloggare/bloggerska som använder just Friday I'm in love som rubrik. Nästan varje fredag i ett drygt halvår har jag varit på väg att skriva det som rubrik, men alltid ändrat mig i sista stund. Varför vet jag inte. Men nu är hur som helst det stora ögonblicket kommet. (Känner ni hur det pirrar i magen?) Det är freeeedag! Och jag känner mig lite förälskad i att helgen äntligen är här så rubriken kan inte passa bättre. Wiie.


I refuse to be so hard on myself this time

2010-01-29 | 00:56:11

Har ägnat halva kvällen åt att rita fjädrar. Något jag aldrig gjort förr i hela mitt liv. Fett normalt yeh. Nej men. Det var till en vän. Nu är jag trött och ska soooova. Länge.





Imorgon är det fredag och helg igen. Jösses vad tiden går fort alltså.


 


I will be there for you

2010-01-28 | 18:37:45

(Förlåt för inaktivitet.) Detta sysslade vi med på grafiska illustrationen idag.


Brian Joubert

2010-01-25 | 21:01:51



Föll för denna vackra och extremt duktiga konståkare för några år sedan, följde honom till seger i världsmästerskapen 2007 (wiie), men glömde sedan bort honom av någon anledning. Idag, just nu för att vara exakt, i Vetenskapens Värld på 2an handlar nästan hela programmet om honom och jag föll pladask igen. Nu längtar jag till OS om några veckor och VM som startar på min födelsedag, hihihi.



Egoism vs altruism

2010-01-25 | 11:40:59



Unfinished.

Varning för djupa tankar.

Min filosofilärare pratade förra veckan om huruvida vi alla är egoister eller om det finns så kallade altruister (motsatsen till egoister). Min första tanke var att det är klart det finns! Klart man gör saker för någon annans skull än ens egen. Man ger en gamling sin sittplats, visar uppskattning för andra, skänker pengar, offrar sitt sista tuggummi osv.
     Men! Är det verkligen en osjälvisk gest alla gånger? Är det någonsin en helt osjälvisk gest? Jag har börjat tvivla på det. När man gör något snällt, en s.k. osjälvisk gärning, känner man sig bättre, och jag tror att undermedvetet är det den känslan som är anledningen till att man är snäll över huvud taget. Och det gäller inte bara småsaker som att ge bort sitt sista tuggummi, utan det gäller allt. 
     Man älskar andra för att man vill bli älskad tillbaka. Man är kompis med den snygga och populära för att få träffa andra snygga och populära människor. Man är kompis med den fula för att själv känna sig snyggare. Man bjuder för att känna sig snäll. Man är snål för att känna sig rik och sparsam. Man ger komplimanger för att få komplimanger tillbaka. Man fäller elaka kommentarer för att känna sig bättre själv. Det handlar liksom aldrig om någon annan, utan bara om sig själv. Hela tiden.

Jag blir tokig av det. Men trots att jag har börjat inse att det kan vara så här, vill jag inte tro att jag själv är egoist. Nej, klart jag gör saker för någon annans skull än min egen. Klart jag lyssnar för att jag bryr mig, inte för att jag vill känna mig bra och snäll. Klart jag ger komplimanger för att jag menar dem, inte för att fiska egna komplimanger. Gaah. Motsägelsefullt, jag vet.


Övningskörning

2010-01-25 | 10:13:59

Blyerts. Beware of ett inlägg som inte alls hör ihop med bilden.


Igår, mina vänner, körde jag hela vägen till Skarpnäck. Och tillbaka! Vilket innebär: 90-väg (en liten bit), massa bilar, massa rödljus och rondeller SAMT fickparkering. Det går framåt! Hela min familj satt som på nålar och undrade nog om det var deras sista bilfärd. Men icke. Vi kom hem helskinnade, och inte bara vi, även bilen var intakt. Hihihi.


I'm leaving your town

2010-01-23 | 19:20:38



Tröttnade lite på blyerts så nu blir det nog färg ett tag framöver. Just i denna stund är jag extremt hungrig och doften från mammas köttbullar har letat sig uppför trappan. Mmmm. Snart mat.
Efter den ska jag till Eric och ha trevligt. Puss.


Vad ger man kärleken för namn?

2010-01-23 | 16:20:23

Kom precis hem från kanske det finaste dopet jag någonsin har varit på. Det var cute bebis a.k.a. Elias som döptes och efteråt åt jag mig mätt på smörgåstårta, smarriga frukter och kakor. Vart alldeles däst (mitt favoritord numera).



Shadows and regrets

2010-01-23 | 02:32:47



Jag saknar sommaren och min snedlugg.

Snabba Cash

2010-01-22 | 22:08:03



Ikväll har jag sett Snabba Cash. Ännu en riktigt bra film. Riktigt, riktigt bra för att vara helt ärlig. Grät som ett litet barn i biosalongens mörker. Nu ska jag iväg till min bästa vän för lite tjejkväll med henne, Cornelia och Daniella. Ha en bra fredag allihopa!


I see stars

2010-01-22 | 12:12:45

Har letat i hela huset efter mina svarta jeans. Såklart ligger de i mitt rum, under en stor hög med kläder. Hehe. Måste städa. En annan trevlig upptäckt i klädväg är min fina t-shirt nedan som har legat i Istanbul i många många månader. Nu är den äntligen hemkommen.



Inglorious basterds

2010-01-22 | 10:56:35

Igårkväll var jag hemma hos Eric med honom, Mathias, David, Emma och Cornelia. Vi kollade på Inglorious Basterds och jag måste säga att jag blev positivt överraskad. Hela hösten har jag varit tveksam till den här filmen, men den var ju helt fantastisk! Bra story och rolig på ett genuint sätt, inte krystat som de flesta komedier. Härliga karaktärer.






Vi (minus David och Cornelia) avslutade kvällen med lite Flight Of The Conchords, som alltid är lika bra. Idag börjar jag 13.25 och ikväll blir det bio. Snabba Cash.

 


Snygga Robert Pattinson

2010-01-20 | 17:40:12

Yes. Jag hade tålamod och gjorde klart det förbannade håret. Någon gång måste jag ju faktiskt lära mig.




Fint med fingeravtryck, wiie.


Lillördag

2010-01-20 | 14:10:41

Idag började jag åtta. Som tur var, var det inte lika jobbigt att gå upp ur sängen i morse som jag trodde att det skulle bli. Hade två lektioner, vilket betyder att jag hade lektion i drygt två timmar och satt på tunnelbanan i knappt två timmar. Woho, fett värd dag!




Men jag är inte bitter, nej. Faktum är att jag är nästan lika glad som jag var igår. Kanske är det övertröttheten som talar igen, men det spelar ju egentligen ingen roll. Huvudsaken är ju att jag är glad, oavsett vad anledningen är. Hoppas alla har (haft) en bra dag!

Perfection

2010-01-19 | 23:50:02

Först och främst vill jag säga tack för de fina komplimangerna ni ger. De värmer som solen i denna vinterkyla. Tack tack tack!

Idag har jag varit glad som tusan. Har skrattat åt allt. Kan bero på att 1. allt var roligt idag, eller 2. jag fick för lite sömn inatt. Hm. Jag är i alla fall ytterst tacksam för den här dagen, för den har varit perfekt (trots att det var min längst skoldag och trots att jag fortfarande är lite sjuk)! 

Min perfekta dag: (känner inte alls att jag är onormalt positiv...?)
- Missade 116 men två minuter senare kommer en till 116. Snacka om perfekt!
- Rolig filosofilektion.
- Film på engelskan.
- Rolig lunchrast.
- Rolig svenskalektion.
- Rolig historialektion (hej stort ordförråd).
- Roliga raster.
- Buss med Malin och TB.
- TB med TB. Hahaha. Tunnelbana med TB alltså. Haha.
- Extremt rolig kväll med Cornelia.
- Paradise Hotel. Perfekt avslutning på en perfekt dag!




Nu är klockan alldeles för mycket för mitt eget bästa. Och andras bästa kanske.


Väggen

2010-01-18 | 16:52:28

Den har fått vila ett tag nu. Men idag har jag satt igång igen. Snart är två nära vänner klara samt två som är nästan lika viktiga som mina nära vänner. Hehe.






Ja, det är James Lafferty och Bethany Joy Galeotti från One Tree Hill. Och ja, jag målar de på min vägg. Inte alls nördigt ju!

Edward Cullen

2010-01-18 | 14:09:53

Sånt här håller jag på med när jag är sjuk. I och för sig håller jag på med det rätt mycket när jag inte är sjuk också, men när jag är sjuk gör jag bara det här. Har jag nämnt att jag hatar hår?! Varför har människor hår egentligen? Det är ju bara sjukt svårt och jobbigt att rita. Tar tid.




Får se om jag orkar göra klart håret. Efter jag har ätit lunch kanske. Eller aldrig. Vi får se. Puss puss.

Patience

2010-01-17 | 19:07:13

Sitter och lyssnar på mesig (men bra!) rock och skriver om Georgia O'Keeffes liv. Eller, om jag ska vara helt ärlig låtsas jag bara att jag skriver om hennes liv. Jag lyssnade på rock och TÄNKTE börja skriva, men musiken fick mig att ändra tanke.




Fy f-n vad jobbigt det var att rita halsen! Mitt tålamod orkade i alla fall, för en gångs skull. Nu när jag är klar med det tänkte jag sätta igång med pluggandet.


Ballet dancer

2010-01-17 | 13:58:00

Nu börjar det bli dags att göra lite nytta. Jag ska:
* Skriva klart arbetet om O'Keeffe.
* Städa mitt rum.
* Leta fram min FEk-bok.
* Bli frisk.



Johannelundstippen

2010-01-17 | 12:08:46




Igår åkte jag snowracer på en gammal soptipp med min fina vän David. Snacka om adrenalinkick! Vi drack även varm choklad och hade pratstund mitt i backen.
     Kvällen spenderades hos Eric med honom, Julia, Malin, Cornelia och Jonny. Vi tittade på film och spelade alfapet.

Idag hade jag massa roliga planer, men min onda syster har smittat mig med halsont. Så jag stannar i sängen i hopp om att bli frisk till imorgon. Lite tråkigt sätt att avsluta en helg på, men däremot kommer jag ha väldigt tråkigt vilket betyder många blogginlägg. Wiho!


Självporträtt

2010-01-16 | 18:43:25

Min pappa har skaffat oss en scanner = jag är lycklig. Hihih. Inviger den med ett självporträtt.



Say what you need to say

2010-01-15 | 21:05:04

Jag har haft en bra dag! Började med lunch i Vällingby med Cornelia och David, som precis har kommit hem från Sydaftrika! Efter detta åkte jag till skolan och hade två lektioner.
     Just i denna strund är jag hemma hos Mathias och har för en liten stund sen avnjutit en helt underbar middag lagad av inga mindre än oss själva! Det blev fläskfilé i krämig svampsås. Mums.

Här är Mathias som ung. Hihihih.




Smiling faces

2010-01-14 | 23:12:14

Idag är jag bara så sprudlande, bubblande, GLAD! Kanske är det för jag hade sovmorgon och hann både sova ut, träna och äta pannkakor till lunch innan min första lektion började? Eller för att David äntligen är i Sverige och jag får träffa honom imorgon? Eller för att jag äntligen har hittat lusten till att ta upp gitarren?

Eller för att det är så roligt att sy draperi?





Vem vet.


Do it for me now

2010-01-14 | 09:46:39

 


Tjugondag Knut

2010-01-13 | 23:02:09

Idag tar julen slut. Granen är utkastad och pepparkakshusen är kraschade. Och uppätna. Och helt plötsligt blev klockan jättemycket! Godnatt.



Fire

2010-01-13 | 21:38:42



Small sparkles has been flying between us. Glowing glaces that touches my heart. You've got two flaming torches in the form of blue irises and coal-black pupils in whose depths I never stop falling. Smoldering hands that scald me when physical contact occurs. Leaves stinging burns of desperation on my skin. Electric shocks caused by your body heat makes my skin catch fire.
I'm burning. I'm on fire. My hands are shaking, trembling and my legs just want to run, shake of the greedy flames that slowly devour my body. It's burning everywhere. Stings and itches, but fills me with an unpleasant pleasure.
Your words are my oxygen. You feed my insatiable inner flame with your voice.  The flames are devouring every sentence and are screaming for more. I just want more, and more, and more, and more, and more.


Surrender yourself to me

2010-01-13 | 19:17:03



Surrender every word, every thought, every sound.
Surrender every touch, every smile, every frown.
All the pain we've endured until now.
All the hope that i've lost, you have found.
Surrender yourself to me.

Ledig dag

2010-01-13 | 17:25:37



På min lediga dag har jag:

* Gymmat, simmat och lekt kull i barnbassängen med Anna.
* Övningskört.
* Köpt tyg till min garderob.
* Lagat mat.

Jag har även insett en del saker:

* Att man när man ångbastar andas in andra människors svett.
* Att gurka på mackan är fett gott.
* Att Konsum har fått sitt namn från konsumera/konsument.

Bitches and hoes

2010-01-12 | 21:12:42



Ja, vi är väl alltid jätteseriösa!

Vintermörker

2010-01-12 | 16:45:23

Tisdag. Min längsta skoldag. 9.20 till 15.00. Enda dagen jag är så länge i skolan att jag faktiskt äter lunch där. Haha. Idag har varit en riktigt bra dag, som de flesta nu för tiden, och imorgon är jag ledig vilket gör allt ännu lite bättre. Puss!!



Captivated

2010-01-12 | 00:57:46



Åh så förtjusande. PH var otroligt spännande ikväll! Efter att det slutade har jag haft ansiktsmask, därav bilden ovan, och haft rundtur i mitt rum för Jocke, som för övrigt analyserar människor efter hur de bor... Spännande värre..... Nu är jag trött och mina ögon går nästan i kors. Godnatt!


Exposed

2010-01-11 | 21:03:27



Kan nästan slå vad om att min syster kommer få en lätt hjärtattack när hon ser rubriken. Hehe. Tyvärr ska detta inlägg inte innehålla det hon kommer vara rädd för att det ska göra. Och det kanske vi ska vara glada för. Inget illa menat Anna. <3

Hur som helst. Jag är på toppenhumör idag! På kvällen har jag städat (lite), lagat en extremt god (får jag berömma oss så mycket?) orientinspirerad middag tillsammans med syster till vår fina familj. Vi bjöd även på egengjord glass hihi.
     Nu väntar jag på att Paradise Hotel ska börja (bara en timme kvar nu) och under tiden skriver jag om denna dam och konstnär, a.k.a. skapare till ovanstående verk. Georgia O'Keeffe.



Sånt som värmer i kylan

2010-01-11 | 14:31:06




Soligt och fint var det idag. Jag hade en lektion på morgonen och efter den fikade jag med Anna, Linnea och Linda innan jag åkte hem till förorten igen. Nu ska jag ta tag i mitt stökiga rum, en gång för alla, och sen laga middag med min syster. Glad måndag!

 


Envy green

2010-01-11 | 08:41:55

Tänkte bara visa mitt schema den här veckan. Hehe.


The deepest blue, the clearest sky

2010-01-10 | 18:04:17


Lördagsmys

2010-01-10 | 17:19:29



Lördagskvällen spenderades med Malin. Vi var nyttiga och skar upp massa frukt som vi mumsade på istället för att äta godis. Sen kollade vi på Loser, som är en typ jättesöt film, följt av Paradise Hotel XL och någon annan film som gick på tv. Himla mysigt med en sådan här kväll. Precis vad jag behövde!

 


Sick little games

2010-01-09 | 14:01:04



We were bored, yes.




Vampires like it windy

2010-01-09 | 11:52:13



Vampires like it windy. Fint citat från en av världens roligaste tv-serie. Scrubs. <3

Igår var jag duktig och tränade på eftermiddagen istället för på morgonen. Senare, efter middagen, tog jag mig upp till vällingby i detta hemskt kalla väder för att träffa Eric, och även Fanny på ett hörn. Trevligt som tusan var det.
     Idag måste måste måste jag städa mitt rum. Verkligen måste! Så det ska jag göra när jag har ätit frukost. Sen ska jag träffa Malin och Anna. Ikväll blir det mys och film.

Ha en bra lördag!


Honey I can see your house from here

2010-01-08 | 12:00:30



Nehe. Det blev ingen morgonträning för mig, för när jag kom till gymmet var det STÄNGT. Att jag inte tänkte på att det är fredag idag. På fredagar öppnar de ju 13.00. Jaja. Jag köpte mig i alla fall en välbehövd, onödigt dyr, kräm. Så nu ska min hud stå emot all kyla och snö som väntar.


Let's be more than this

2010-01-08 | 09:49:54



Eftersom jag börjar 13.25 idag, och dessutom somnade så pass tidigt att jag hade sovit elva timmar när jag gick upp vid 8.30, bestämde jag mig för att träna innan skolan. En perfekt start på en förhoppningsvis perfekt dag. Hoppas alla får en bra fredag!

 


Dress black

2010-01-07 | 19:32:40



När jag hade klätt på mig i morse tittade jag mig i spegeln och såg svarta jeans, svart linne, svart kofta. Under det hade jag svarta trosor, svart bh och svarta nylonstrumpbyxor. Utöver detta svart mascara, svarta stövlar, svart jacka, svarta vantar, svart halsduk? Ni fattar. Vad är grejen? Helt plötsligt känns det som svart är det enda som funkar.

Men så kan vi ju inte ha det! Bytte därför till en ljusgul kofta och valde blå halsduk istället för svart. Då kändes det lite bättre. Jag tror att man blir glad av färg. Även fast svart är dödligt snyggt.

Where have you gone?

2010-01-07 | 00:18:31



Hade tråkigt på tåget och fördrev tiden lite genom att leka med färgerna i ovanstående solnedgång.

Nu sitter jag i min säng och är redo för sängen. Har just genomlidit min livs värsta, men i slutändan bästa, dusch. Först trodde jag att jag skulle frysa ihjäl, sen brinna upp, sen frysa ihjäl igen när jag stängde av kranen. När jag hade torkat och satt på mig sovkläder var jag dock varm som en nybakt kanelbulle. Åh så underbart det var! Huset är lite varmare nu också så det ska inte vara några problem att somna.

Imorgon börjar skolan igen. Klockan ett hihi.

 


Ice baby

2010-01-06 | 20:48:04



Nu är jag hemma igen! Sitter invirad i ett täcke i mitt iskalla hus med iskalla händer/fötter och väntar på att 1. värmen ska komma, och 2. maten ska bli klar. Eller bli klar och bli klar, snarare bli hämtad. Ingen orkar väl laga mat i denna kyla så vi har beställt pizza. Det ska bli gott!

 


Blyerts

2010-01-06 | 00:20:31

Är så jävla kul, men det tar sådan tiiiiiid. Speciellt när det är mycket detaljer. Men kul är det som sagt. Himla kul! Det är ju därför jag kämpar med det.



Kreativitet på hög nivå

2010-01-05 | 19:53:17

Förutom utflykten till Malmö har jag lekt med småkusiner hela dagen. Här ligger jag och Ella i min säng och ritar. Hon gjorde en fantastisk grön/rosa/lila/randig höna i tusch som heter Knut-flickan. Så himla fint.



För länge sedan

2010-01-05 | 11:43:19



Jag minns hur kul det var med för stora damskor, haha. Nu bär det snart av till Malmö för att se Avatar i 3D. Wiie.

Looking on the bright side

2010-01-05 | 01:18:43

Ikväll har vi varit på middag hos familjen Lundqvist. Lika kul som alltid och extremt god mat! Innan dess spelade jag och syster Choko Fia och flippade lite av tristess. Vi hittade också min webkamera och fick tiden att gå tack vare den.




Den enda helt normala bilden.



Jag blir biten.



Arga leken?



Pappa märker att det är något kul på G.



Så han får också vara med.



Oh yes. Helt normala.


Everything you ever wanted

2010-01-04 | 15:40:19

Idag vaknade jag av att mina småkusiner sprang runt i huset. Har sen dess ätit frukost och lunch, lekt med bilbana och tittat på julkalendern. Jag gillar barn. Har jag sagt det förut?



Without a doubt

2010-01-04 | 00:30:17

Har fått någon slags blyertsflipp, verkar det som. Stackars min bror som inte får ha sina pennor ifred. Denna har jag knåpat lite på under kvällen. Själva ansiktet är typ klart, men det är ju så sjuuuukt svårt med hår. Herregud, hur gör man? Någon som kan teckna hår i blyerts är den här tjejen.



Jude Law

2010-01-03 | 23:21:25

Var det meningen att detta skulle bli. Märkte någon gång under tiden att det inte var speciellt likt, men han blev rätt snygg ändå så jag tyckte inte att det gjorde något. Jag är nöjd, men måste verkligen skaffa mig en riktigt stompf (eller vad det heter). Nu har jag precis haft en långt välbehövt telefonsamtal med bästa vän, som jag saknar extremt mycket! Har inte träffat henne sen julafton.





Party party

2010-01-03 | 21:43:04

    

Idag har vi firat 50 år. Min mammas 48 och ovanstående sötnos 2. Jag har umgåtts med min fina släkt och lekt med massa småbarn. Men hur kul det än var att leka häst eller låtsas vara storasyster i mamma-pappa-barn-leken, blev det väldigt tröttsamt efter några timmar och nu är jag helt slut!

Vi fick även lite julklappar idag. Bland annat ett "Chocko Fia", alltså Fia Med Knuff fast istället för pjäser användes runda chokladkulor. Hihi. Asroligt.

 

 


Sing me to sleep

2010-01-03 | 02:14:56

Har spelat alfapet med Mathias och Jocke, samt ritat lite snygg pojke innan jag kom i säng.



Now that you know

2010-01-02 | 21:16:23

I'll make sure the road will lead you back to me.


Skridskoåkning

2010-01-02 | 18:07:51

Idag har vi åkt skridskor med småkusinerna, och jag har ännu än gång konstaterat att små barn är typ det sötaste som finns.



I need you more than I thought

2010-01-02 | 00:15:54



Nu är jag i Skåne hos mormor och morfar och första dagen på 2010 är slut. Det har varit en bra bra, dock lite seg, men jag är ändå väldigt nöjd! Detta året kommer bli bra. Kanske till och med riktigt bra. Godnatt världen!


If it kills me

2010-01-01 | 13:31:12

Tell me you know.
Tell me you've figured me out.


Härligt att det nya året börjar med sol förresten! Fick en härlig promenad hem i morgonsolen tillsammans med Cornelia i morse. Kallt, ja, men åh så fint det är med all snö. Om en dryg halvtimme bär det av söderut. Nej, jag ska inte utomlands. Tyvärr. Ska till skåne.



New Years Eve

2010-01-01 | 12:54:56

Gott nytt år alla människor. Min sista kväll 2009 blev väldigt bra och absolut minnesvärd. Tack Cornelia för denna fantastiska kväll! Och framförallt för den underbara morgonen! 2010 har hittills varit kanon, och om resten av året blir som det har börjat kommer jag dö lyckligt. Inte för att jag ska dö än :). Jag gillar inte att skriva smileys i blogginlägg, men nu gjorde jag det ändå. Hihihi. Men nu ska jag inte skriva om saker som ingen bryr sig om att läsa. Bilder från tolvslaget:




RSS 2.0